W jakim programie zrobić wykresy
-
k100pa
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Piszę pracę lic. i mam zamiar wstawiać do niej wykresy, tylko mam mały problem ze znalezieniem odpowiedniego programu. Jeśli znacie jakieś dobre (najlepiej darmowe) programy i linki do pobrania, to proszę piszcie.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2012, o 10:20 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Zwykłe 2D - graph (Windows) i KmPlot (Linuks) -> według mnie najlepsze i najprostsze darmowe programy do robienia wykresów.
Bardziej zaawansowane: MATLAB
Bardziej zaawansowane: MATLAB
-
k100pa
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Ale matlab chyba nie jest darmowy? A czy w tym programie GRAPH da się robić wykresy funkcji określonych dwunormowo (np. f(x)=x+2 dla x=(0,5), a x+3 dla x=<5,10))?
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Zgadza się, MATLAB nie jest darmowy.
Co do drugiego pytania: można zrobić 1 wykres, aby był dla iksów z pierwszego przedziału, a następnie utworzyć drugi dla pozostałych argumentów.
Co do drugiego pytania: można zrobić 1 wykres, aby był dla iksów z pierwszego przedziału, a następnie utworzyć drugi dla pozostałych argumentów.
Witam, piszę pracę dyplomową i chcę zrobić takie wykresy Nie wiem jak to zrobić w statistice i czy się da, czy może jakieś inne programy statystyczne mają takie opcje? Proszę o porady, z góry dziękuję.