Energetyka - Politechnika Krakowska

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Maateoo
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Maateoo »

Witam, to moj pierwszy post i odrazu zwracam sie z pytaniem. Mianowicie jak to jest z energetyka na PK? Czytalem juz temat o tym, ale nic konkretnego sie nie dowiedzialem. Jak ten kierunek prezentuje sie na tle energetyki na AGH? Zawsze myslalem o studiowaniu na AGH, lecz po dzisiejszej maturze niestety nie mam zbytnio szans tam sie dostac... 100% z podstawy i jakies 60 % z rozsz nie pozwoli na to. Prosze o konkretne odpowiedzi, ogolnie o tym kierunku jak i o poziomie na PK. Mile widziane tez informacje o specjalizacjach. Z gory dziekuje za pomoc
Semtex4
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: Semtex4 »

Energetyka na AGH jest na wyższym poziomie jak cała uczelnia, ale z takimi wynikami masz spore szanse na AGH.
Maateoo
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Maateoo »

Nie mam szans raczej, bo jezyki u mnie leza z podstawy bede mial max 50 % czyli przy dobrych wiatrach 690 pkt a z tym nie ma szans na agh, chyba ze z jakiegos drugiego etapu rekrutacji ale nie moge znalezc jak to bylo w poprzednich latach, wiem ze prog na energetyke bylo ponad 700
BB9300
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: BB9300 »

Przyłączam się do pytania Mateoo. Co sądzicie o elektrotechnice jako alternatywie?
Semtex4
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: Semtex4 »

Zależy co chcesz robić. Ale studia to tylko papier. Jeśli chcesz pracować w czymś co cię pasjonuje to musisz wiele nauczyć się samemu. Studia mogą ci w tym pomóc, ale nie załatwią sprawy. Tym bardziej, że szkolnictwo w Polsce jest przestarzałe nawet to na politechnikach.
ksath
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ksath »

Plusem energetyki na PK jest fakt, że jest kierunkiem zamawianym, a za tym idzie fajne stypendium. Próbuj jednak startować na AGH, nic nie tracisz bo w razie niepowodzenia będziesz miał alternatywę.
ODPOWIEDZ