Progi punktowe Informatyka PK

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
krzysiu911
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: krzysiu911 »

Cześć,
Orientuje się ktoś może czy z ok.96-98% z matury z matematyki podstawowej jest szansa dostać się na informatykę na wydziale Fizyki Matematyki i Informatyki? Z rozszerzenia powinienem mieć +/- 50% co nie jest zbytnio satysfakcjonującym wynikiem przez co niestety, ale będę musiał zrezygnować z planów o informatyce na AGH. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
ksath
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ksath »

Wszystkich przyjmują więc dostaniesz się.
krzysiu911
Użytkownik
Użytkownik

Cześć, niestety nie udało mi się dostać z pierwszej rekrutacji. Jestem na 60 miejscu listy rezerwowej zawierającej 240 osób. Na kierunek z pierwszej rekrutacji zostało przyjętych 250 osób. Może ktoś będzie z doświadczenia wiedział, czy mam jakąkolwiek szansę się dostać z listy rezerwowej?
Pozdrawiam
infeq
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 18 razy

Post autor: infeq »

Szanse zawsze są, wiem, że na niektórych wydziałach z listy rezerwowej przyjmują wszystkie osoby z 2% i 4% mniej niż próg punktowy. Miejsce na liście nie ma tu raczej znaczenia a to wszystko zależy ile osób się rozmyśli i zrezygnuje. Nie wiem, czy jeszcze gdzieś brałeś udział w rekrutacji, czy nie ale lepiej gdzieś złożyć papiery a tu czekać i liczyć na szczęście.
krzysiu911
Użytkownik
Użytkownik

Tak, dostałem się na AGH na Mechanikę i Budowę Maszyn na WIMiR. Tam mam czas do 28.07 na złożenie dokumentów. Ogłoszenie przyjętych z list rezerwowych na PK ma być 23.07 także mogę poczekać. W ogóle w tym roku na Politechnice Krakowskiej na wszystkich wydziałach progi strasznie poszły w górę.
infeq
Użytkownik
Użytkownik

Nie powiedziałbym tego... Właśnie na AGH strasznie skoczyły a na PK strasznie spadły.
ksath
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ksath »

Akurat próg na FMI skoczył mocno w górę. Wystarczy powiedzieć, że najniższe wyniki, które w zeszłym roku pozwalały dostać się w pierwszej rekrutacji, teraz nie dają miejsca nawet na liście rezerwowej, która liczy...ponad 200 osób.
infeq
Użytkownik
Użytkownik

Na tych lepszych kierunkach, progi znacząco spadły ale to dotyczy tylko PK.
ODPOWIEDZ