Przepisanie ocen

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
MrChristian
Użytkownik
Użytkownik

Przepisanie ocen

Post autor: MrChristian »

Witam.
Mam małe pytanko.
Zamierzam wybrać się na budownictwo - albo PK albo AGH
Rzecz w tym, że podejrzewam, że nie dostanę się w tym roku z pewnych względów.
Pytanie brzmi jakie kierunki polecacie, na które można się łatwo dostać (z podstawowymi maturami na full)
Chciałbym potem za rok spróbować przenieść się na budownictwo i przepisać oceny.
Chodzi o kierunki z pochodnymi przedmiotami/tokiem nauczania na I-szym roku
Czy może lepiej pójść do jakiegoś obozu pracy i za rok zdawać maturę drugi raz (co uważam za beznadzieję, ale różne myśli mi chodzą po głowie)??

Liczę na pomoc, pozdrawiam
smtn
Użytkownik
Użytkownik

Przepisanie ocen

Post autor: smtn »

Może gospodarka przestrzenna z jakąś powiązaną specjalizacją? wejdź na strony poszczególnych kierunków, zwykle na stronach jest podany plan i porównuj przedmioty. Możesz zadzwonic do sekretariatu na budownictwie i zapytać się osobiście na jaki kierunek mógłbyś pójść żebyś za rok mógł przenieść się tu.
Możesz iść na zaoczne bud./ i do pracy i tak najlepiej chyba będzie przepisac się potem na dzienne.

Pamiętaj też że czasami trzeba mieć średnią 5.0 na innym kierunku żeby w ogóle chceli Cię przyjąć,przepisać z jednego kierunku na drugi. Mam nadzieję że pomogłam. Może wypowie się ktoś jeszcze, pozdrawiam.-- 8 maja 2012, o 21:56 --Aha najlepiej celuj na kierunek PK albo AGH, najlepiej na tym samym wydziale, jeśli istnieje taka możliwość.
ODPOWIEDZ