Szukam materiałów przygotowujących do OM, natomiast zależy mi na tym, aby były to materiały Online. W tej chwili chodzę do II klasy LO i na różnych konkursach matematycznych zajmuje w miarę dobre miejsca, czasem jakieś wyróżnienia. Natomiast do tej pory nie przygotowywałem się do konkursów, dlatego o ile logiczne myślenie, że tak powiem mam na poziomie trochę lepszym niż przeciętne to wiedza raczej mocno nie wykracza ponad przeciętną. Nie chodzę też do żadnej 'kuźni' olimpijskiej, dlatego szukam materiałów, które pomogą mi zdobyć wiedzę(np. co to permutacja, lemat itp.).
Z góry dziękuję
PS. Chciałem temat dać do działu o OM, ale ostatecznie uznałem, że tutaj lepiej pasuje.
Materiały przygotowujące do OM - Online
-
Kartezjusz
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Nie wiem,czy teraz,ale za moich czasów Pan Szymczyk prowadził internetowe koło matematyczne.
-
wiedzmac
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
Polecam ci materiały ze staszica ( ), Zydlera do geometrii ( ) oraz jak chcesz to mogę ci przesłać skany "Kółka matematycznego dla olimpijczyków" Pawłowskiego.
Pozdrawiam,
WiedźMAC
Kod: Zaznacz cały
http://www.wiw.pl/matematyka/geometria/Pozdrawiam,
WiedźMAC
-
Soks
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Mruczek - w wyjaśnieniach co drugie zadanie ma napis 'i wtedy dochodzimy do lematu' lub coś podobnego...
wiedzmac - dzięki za linki i skany (przesłałeś mi 10 minut wcześniej zanim napisałeś posta)
wiedzmac - dzięki za linki i skany (przesłałeś mi 10 minut wcześniej zanim napisałeś posta)
-
Leszczu21
- Użytkownik

Jeżeli w miarę rozumiesz angielski, polecam mathlinks.ro. Dużo zadań, m. in. z olimpiad z całego świata, a jak klikniesz sobie tam w "community", to wejdziesz w forum, na którym jest jeszcze więcej zadań, a także sporo pdfów z ciekawymi artykułami. Inna rzecz, że te artykuły czasem mogą być nieco harde, ale jak trochę poćwiczysz, to będziesz ogarniał. Polecam też Mathematical Excalibur.