Gdzie po maturze?

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
SpaceMaruder
Użytkownik
Użytkownik

Gdzie po maturze?

Post autor: SpaceMaruder »

Witam
Chciałbym wszystkich pozdrowić na forum i mam do was pytanko:
Na tegorocznej maturze zdaję matme, fizyke i angielski na rozszerzeniu i nie wiem co dalej ze soba zrobic. Myslałem o Mechatronice lub Automatyce i Robotyce, ale nie umiem zbyt programowania a na tych kierunkach chyba jej dużo. A może ktoś poleca jakiś kierunek na który mógłbym pojść? Proszę o pomoc, bo za 2 miesiące mam wybierać
major37
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 288 razy

Gdzie po maturze?

Post autor: major37 »

Spróbuj WAT
SpaceMaruder
Użytkownik
Użytkownik

Gdzie po maturze?

Chodzi mi bardziej o kierunek, czy na AiR mam obawiać się tej informatyki, czy jest w porządku i powinienem móc nauczyć się od zera.
sarni20
Użytkownik
Użytkownik

Gdzie po maturze?

Post autor: sarni20 »

Raczej myślę, że nie powinieneś mieć problemów. Wszystkiego będziecie uczyć się od podstaw ( szybko, ale od podstaw). Dla chcącego nie ma nic trudnego ; ]. Pozdrawiam i polecam AiR!
Awatar użytkownika
_karolina_
Użytkownik
Użytkownik

Gdzie po maturze?

Post autor: _karolina_ »

Też sądzę, że dasz radę (z tym "programowaniem"). Tylko nie baluj za dużo
Awatar użytkownika
MichalPWr
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 7 razy

Gdzie po maturze?

Post autor: MichalPWr »

Ilość programowania zależy od wydziału na jakim jest ta automatyka i robotyka. Ja jestem na mechanicznym AiR PWr. Jeśli chodzi o programowanie to nie mamy go aż tak dużo jak by się mogło wydawać, łącznie 45h(L+C+W w semestrze) i oczywiście wszystko od podstaw. Więc nie ma co się spinać. Sporo osób z mechatroniki się do nas przepisuje, mówiąc, że tamtejsza wiedza jest zbyt ogólna i ciężko jest być dobrym w danej dziedzinie np. w programowaniu.
fuzzgun

Gdzie po maturze?

Post autor: fuzzgun »

Jak dasz radę z fizyką i matematyką na maturze to i z programowaniem sobie poradzisz.
Awatar użytkownika
_karolina_
Użytkownik
Użytkownik

Gdzie po maturze?

Post autor: _karolina_ »

wiertara pisze:być dobrym w danej dziedzinie np. w programowaniu.
by w tym być naprawdę dobrym, to trzeba samemu siedzieć. najlepiej zacząć już w LO (wakacje itd..)
SpaceMaruder
Użytkownik
Użytkownik

Gdzie po maturze?

Dzięki za odpowiedź, bardzo mi pomogliście, ale mam jeszcze jedno pytanko, czy po AiR będzie jakaś praca? xD

Edit:
I sprawdziłem kierunek AiR na AGH i jest on na 2 wydziałach: Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Elektroniki oraz Inżynierii Mechanicznej i Robotyki. Czym one się różnią, na co lepiej iść ?-- 8 mar 2012, o 18:29 --Możecie mi odpisać czym się różni kierunek AiR na AGH bo jest on na 2 wydziałach: Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Elektroniki oraz Inżynierii Mechanicznej i Robotyki. Nie chciałbym zaczynać nowego tematu, a muszę wiedzieć czym to się rózni
ODPOWIEDZ