Matematyka - UAM - kierunek zamawiany
-
alibaba9012
- Użytkownik

Wie ktoś jak wygląda kierunek zamawiany na UAMie na rok 20122013? Ilu osobom jest przyznawane pełne 1000zł. I brana pod uwagę jest tylko matura z matmy?
-
Lothmel
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
To będzie bodajże 10% najlepszych studentów (średnia minimalna 4,5). Na pierwszym roku będzie to przyznawane według ilości punktów przy rekrutacji. Szczegóły powinny być na stronie uczelni.
-
alibaba9012
- Użytkownik

No właśnie nie mogę tam niczego takiego znaleźć... A na 1 roku to brana jest TYLKO matura z matematyki? I jak więcej niż 10% osób ma 100% to wszyscy dostaną?
-
Lothmel
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
No nie tylko matematyka. Na każdej uczelni jest trochę inaczej,
Jeżeli 100% studentów miałoby taki sam wynik to przyznano by 100%, ale to raczej nie możliwe, żeby wszyscy mieli tak samo
Jeżeli 100% studentów miałoby taki sam wynik to przyznano by 100%, ale to raczej nie możliwe, żeby wszyscy mieli tak samo
-
alibaba9012
- Użytkownik

nie chce mi AR otworzyć tego linku.. może mógłby ktoś łaskawy opisać jak to tam wygląda?Lothmel pisze:No nie tylko matematyka. Na każdej uczelni jest trochę inaczej,
- jgarnek
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
W tym roku stypendium dostało 78 z trochę ponad 200 osób zaczynających matematykę ("trochę" więcej niż 10%). Punkty są chyba liczone jak przy rekrutacji, z tym że wiele osób wypada z rankingu (drugi kierunek).
Nie jestem pewien, ale wiele może się zmienić w przyszłym roku, bo w tym roku (o ile się nie mylę) matma na UAMie będzie musiała znów wystartować w konkursie, by dostać kierunek zamawiany.
Nie jestem pewien, ale wiele może się zmienić w przyszłym roku, bo w tym roku (o ile się nie mylę) matma na UAMie będzie musiała znów wystartować w konkursie, by dostać kierunek zamawiany.