Mam kilka pytań dot. informatyki na wydziale EiTI PW.
Generalnie sprawa wygląda tak, że interesuje się informatyką, ale zdecydowanie chciałbym pracować jako programista, a nie np. administrator sieci.
Wiem, że w takim wypadku lepsze byłoby MiMUW albo MINI, ale tam się niestety nie dostałem a na EiTI mam jeszcze szansę w 2 turze rekrutacji.
1. Czy (przeciętny) absolwent wydziału EiTI jest na tyle dobrze przygotowany programistycznie, żeby znaleźć pracę jako programista jakiegoś wysokopoziomowego języka (czyli np. jako programista gier, a nie systemów operacyjnych na telefony)?
Jak duża jest tutaj różnica względem MiMUW albo MINI?
2. Czy studenci EiTI mają szansę na praktyki jako programiści, czy raczej jako administratorzy sieci itd.?
Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi, bo na decyzję zostało mi tylko 2 dni
Piszcie też skąd macie informacje na ten temat, bo z tego co szukałem w internecie to każdy ma swoją teorię...
Informatyka na EiTI PW - kilka pytań.
- tomaszek92
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Na EITI jest kółko naukowe dla studentów zainteresowanych tworzeniem gier, więc możesz się rozwijać i w tym kierunku:
Ogólnie informatyka na EITI jest interdyscyplinarna, ale jest specjalizacja związana z programowaniem- Inżynieria Systemów Informatycznych.
Informacje ze strony głównej wydziału.
Kod: Zaznacz cały
http://www.polygon.elka.pw.edu.plOgólnie informatyka na EITI jest interdyscyplinarna, ale jest specjalizacja związana z programowaniem- Inżynieria Systemów Informatycznych.
Informacje ze strony głównej wydziału.
-
Robertto
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Dzięki, a wie ktoś jak jest z tymi praktykami?
Da rade się gdzieś załapać jako programista?
-> ... &strona=11Robertto pisze:Dzięki, a wie ktoś jak jest z tymi praktykami?
Jest lepiej niż gorzej.