27 marca 2009, czyli 37 dni do matury!
-
Sangus
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
IMO Podstawa była latwa. Szkoda, ze zawalilem 1 czesc dania z f. trygonometrycznych. Licze na ponad 90% co pewnie dla was nie jest wielkim wyczynem.
-
Martinsgall
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
Według mnie na rozszerzenie było o wiele za mało czasu, i jej poziom był o wiele wyższy w stosunku do roku poprzedniego-- 13 maja 2009, 13:02 --no co nie ma żadnym innych komentarzy ??
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
Rozszerzenie dosc ciekawe bylo. tzn . 10 zadan łagodna. ale 11 bylo masakra nie robilem nigdy zadan typu jak bylo tu. ze jeden gosc doklada do skarbca co dziennie o 2 monety wiecej a królciunio kochany bierze 50 monet dziennie. ale poszło. wynik sie zgadza. wyszło mi ze 13 dni, i k>170. o ile dobrze zapamietalem. ogolnie trudna nie byla oprocz tego zadania. ale to tylko moje zdanie . pozdrawiam
-
Martinsgall
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
no była bardziej podchwytliwa niz rok temu wg mnie ale ogolnie dało sie zrobic
pierwszy raz w zyciu chyba bedzie setka albo >90%
pierwszy raz w zyciu chyba bedzie setka albo >90%
-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Osobiście nie spodziewałem się tego napisać, ale zaskoczyła mnie ta matura. W sumie pisałem, że gdy zmniejsza się zakres materiału, to zadania z pozostałych działów muszą stać na wyższym poziomie, ale naprawdę nie spodziewałem się, że nie będzie żadnego prymitywnego zadania.
Naprawdę gratki dla układających zadania w tym roku, bo nie wiem, może mnie studia wypaczyły, ale z miłą chęcią bym większość tamtych zadań zrobił.
Naprawdę gratki dla układających zadania w tym roku, bo nie wiem, może mnie studia wypaczyły, ale z miłą chęcią bym większość tamtych zadań zrobił.
- lina2002
- Użytkownik

Może coś w tym jest biorąc pod uwagę w szczególności zadania 2 i 3, nie wspominając już o 5 (i to zadanie w szczególności podkreślam a propo stwierdzenia, że "nie będzie żadnego prymitywnego zadania") czy 8 . Tak na poważnie to mi się jedynie 4 wydawało fajne, aczkolwiek można znaleźć o wiele ciekawsze np. w zadaniach z różnych konkursów. Poza tym zadania zawsze możesz zrobić, skoro masz taką chęć .Rogal pisze:może mnie studia wypaczyły, ale z miłą chęcią bym większość tamtych zadań zrobił.
-
Rogal
- Użytkownik

Heh, gdybym nie miał własnych na głowie to kto wie. Maturzyści mają teraz wolne, a nam się dopiero zaczyna kierat...
- mcbob
- Użytkownik

Jak się dokładnie przyjrzysz zadaniom to zobaczysz że prymitywne też tam są. Ale cóż chyba muszą być bo zbyt dużo ludzi by oblało.Rogal pisze:ale naprawdę nie spodziewałem się, że nie będzie żadnego prymitywnego zadania
Z tym się zgodzę bo zadania ciekawsze niż np. na próbnej.Rogal pisze:Naprawdę gratki dla układających zadania w tym roku, bo nie wiem, może mnie studia wypaczyły, ale z miłą chęcią bym większość tamtych zadań zrobił.
- Frey
- Użytkownik

- Podziękował: 48 razy
Rogal chyba matury inne widziałeś, ogólnie moim zdaniem zadania były urozmaicone i fajne ogólnie. Ale były zadania prymitywne.
To zadanie że masz A i B i masz obliczyć coś tam.... to niby nie jest prymitywne ?
Albo to zadanie z funkcją wykładniczą. punkt a) oblicz a
To zadanie że masz A i B i masz obliczyć coś tam.... to niby nie jest prymitywne ?
Albo to zadanie z funkcją wykładniczą. punkt a) oblicz a
-
Rogal
- Użytkownik

Pierwszego zdania nie rozumiem w kontekście tego, co pisałem.
Zadanie z A i B nie jest prymitywne, jest łatwe, ale bywa że może zaskoczyć.
Zadanie z funkcją wykładniczą nie jest prymitywne, bo a nie wychodzi liczbą algebraiczną.
Zadanie z A i B nie jest prymitywne, jest łatwe, ale bywa że może zaskoczyć.
Zadanie z funkcją wykładniczą nie jest prymitywne, bo a nie wychodzi liczbą algebraiczną.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Zawsze mi się wydawało, że \(\displaystyle{ \sqrt 3}\) jest liczbą algebraiczną...Rogal pisze:Zadanie z funkcją wykładniczą nie jest prymitywne, bo a nie wychodzi liczbą algebraiczną.
JK