Pytanie o mature

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Adaśko
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Pytanie o mature

Post autor: Adaśko »

Witam,

Mam taki maly laicki problem. Ogolnie rozwiazujac zadania maturalne z arkuszy/ksiazek czasami robie je zupelnie inaczej niz jest to przedstawione w schemacie oceniania... Jak wtedy beda przyznawane punkty? Zeby uzyskac maksymalna ilosc musze zrobic zadanie dokladnie jak jest to przedstawione w rozwiazaniu, czy tez moge robic to "innymi" metodami bez straty punktow?

Pozdrawiam!
moniczkaam
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 12 razy

Pytanie o mature

Post autor: moniczkaam »

Jesli rozwiazanie bedzie poprawne i bedzie napisane i przedstawione w sposob logiczny to dostajesz maksymalna liczbe punktow. W kluczu jest kilka rozwiazan schematycznych ale nie trzeba sie ich trzymac. Z tego co pamietam, nasza nauczycielka w zeszlym roku mowila, ze kazde nowe rozwiazanie egzaminator zglasza jakiejs komisji i jest ono wlaczane do klucza wiec nie masz sie co martwic

powodzenia ;p
anpb
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 7 razy

Pytanie o mature

Post autor: anpb »

Co ty gadasz? Przecież klucz jest nieomylny! Nawet jeżeli zrobisz wszystko dobrze na 50 pkt, a żadne zadanie nie będzie idealnie jak w kluczu to masz 0%!
Awatar użytkownika
qba1337
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Pytanie o mature

Post autor: qba1337 »

Ja słyszałem że jak rozwiązanie twoje będzie bardziej skomplikowane niż te w kluczu to wtedy dostajesz punkty
Przecież pochodnych nie ma, ale jak np skorzystasz z pochodnych to punkty dostaniesz:P
moniczkaam
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 12 razy

Pytanie o mature

Post autor: moniczkaam »

Punkty sie dostaje jesli zadanie jest zrobione dobrze i rozumowanie przedstawione jest w sposob logiczny, tyle :>
anpb
Użytkownik
Użytkownik

Pytanie o mature

Teraz napiszę na poważnie. Chyba nikt nie sądzi, ze zrobi całe zadanie dobrze nie tak jak w kluczu i nie dostanie punktów?? Mam nadzieje, że nie.
Awatar użytkownika
kreda
Użytkownik
Użytkownik

Pytanie o mature

Post autor: kreda »

To jest możliwe n.p. w wypadku zadań z geometrii analitycznej, albo po prostu używając pochodnych.
anpb
Użytkownik
Użytkownik

Pytanie o mature

Pochodnych można było używać.
ODPOWIEDZ