Witam,
Mam taki maly laicki problem. Ogolnie rozwiazujac zadania maturalne z arkuszy/ksiazek czasami robie je zupelnie inaczej niz jest to przedstawione w schemacie oceniania... Jak wtedy beda przyznawane punkty? Zeby uzyskac maksymalna ilosc musze zrobic zadanie dokladnie jak jest to przedstawione w rozwiazaniu, czy tez moge robic to "innymi" metodami bez straty punktow?
Pozdrawiam!
Pytanie o mature
-
moniczkaam
- Użytkownik

- Podziękował: 12 razy
Pytanie o mature
Jesli rozwiazanie bedzie poprawne i bedzie napisane i przedstawione w sposob logiczny to dostajesz maksymalna liczbe punktow. W kluczu jest kilka rozwiazan schematycznych ale nie trzeba sie ich trzymac. Z tego co pamietam, nasza nauczycielka w zeszlym roku mowila, ze kazde nowe rozwiazanie egzaminator zglasza jakiejs komisji i jest ono wlaczane do klucza wiec nie masz sie co martwic
powodzenia ;p
powodzenia ;p
Pytanie o mature
Co ty gadasz? Przecież klucz jest nieomylny! Nawet jeżeli zrobisz wszystko dobrze na 50 pkt, a żadne zadanie nie będzie idealnie jak w kluczu to masz 0%!
- qba1337
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Pytanie o mature
Ja słyszałem że jak rozwiązanie twoje będzie bardziej skomplikowane niż te w kluczu to wtedy dostajesz punkty
Przecież pochodnych nie ma, ale jak np skorzystasz z pochodnych to punkty dostaniesz:P
Przecież pochodnych nie ma, ale jak np skorzystasz z pochodnych to punkty dostaniesz:P
-
moniczkaam
- Użytkownik

- Podziękował: 12 razy
Pytanie o mature
Punkty sie dostaje jesli zadanie jest zrobione dobrze i rozumowanie przedstawione jest w sposob logiczny, tyle :>
Pytanie o mature
Teraz napiszę na poważnie. Chyba nikt nie sądzi, ze zrobi całe zadanie dobrze nie tak jak w kluczu i nie dostanie punktów?? Mam nadzieje, że nie.
Pytanie o mature
To jest możliwe n.p. w wypadku zadań z geometrii analitycznej, albo po prostu używając pochodnych.