Matura i olowek
-
MistyKu
- Użytkownik

- Podziękował: 21 razy
Matura i olowek
No wiec jest pytanie : Czy mozna na mature wniesc sobie oloweczek z gumka ? Zalozmy ze wnisolbym sobie narysowal jakis rysunek i potem go zmazal i narysowal normalnie dlugopisem. Moge mnie wyrzucic gdy zobacza ze mam olowek w rekach ? Matma ROZ
- tkrass
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Matura i olowek
Nie wiem jak jest na maturze, ale na większości "pisań" matematycznych rysunki i tylko rysunki można robić ołowkiem. Szczerze to ja nie widzę w tym nic pociągającego.
-
luka52
- Użytkownik

- Podziękował: 47 razy
Matura i olowek
Na maturze ołówek jest... zbędny.
No, chyba że ktoś chce jakieś kwiatuszki, serduszka, misiaczki i inne takie sobie porysować by się odstresować .
No, chyba że ktoś chce jakieś kwiatuszki, serduszka, misiaczki i inne takie sobie porysować by się odstresować .
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Matura i olowek
Na maturze wszystkie rysunki muszą zostać wykonane długopisem. Dziwne byłoby rysowanie okręgu odręcznie (chociaż ja tak robię), więc najlepiej najpierw sobie cyrklem zrobić ołówkiem a później poprawić.
Nie wiem czy jest to oficjalnie dozwolone czy nie, ja w każdym razie biorę ołówki i gumki, na polskim też go używałem. Nie sądzę, aby ktoś miał zamiar robić z tego jakikolwiek problem.
Pozdrawiam.
Nie wiem czy jest to oficjalnie dozwolone czy nie, ja w każdym razie biorę ołówki i gumki, na polskim też go używałem. Nie sądzę, aby ktoś miał zamiar robić z tego jakikolwiek problem.
Pozdrawiam.
-
Maciek.mat
- Użytkownik

Matura i olowek
Nas przestrzegali, żeby nie wnosić ołówków, by robić nimi rysunki. Nikt tam nawet nie mówił o tym, że dla odprężenia będzie chciał sobie pomazać kwiatki czy serduszka. Pisanie matur ołówkiem pozwala na fałszowanie, każdy ołówek zetrze jedna gumka.
- oluch-na
- Użytkownik

- Podziękował: 21 razy
Matura i olowek
Ja mam zamiar rysować te serduszka, bo chyba nie pochwalę się swoimi umiejętnościami korzystania z tablic matematycznych(tzn. nic nie napiszę)
- glodny_wiedzy
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Matura i olowek
A ja mam cyrkiel za ok. 1 zł w który wkładam czarny długopis, no i mam dokładny rysunek okręgu czarnym długopisem
-
problematyk
- Użytkownik

Matura i olowek
To ja sie tu podepne, tak dla pewnosci
1. Tablice daja nam w szkole, tak?
2. Wedlug informatora, mozna miec cyrkiel, linijke i kalkulator prosty... A czy Wy mieliscie na swoich maturach np. olowki i ekierki? Zastanawiam sie jak robic (kilka osob wczesniej sie juz wypowiadalo), czy brac tylko te linijke i cyrkiel, czy cos wiecej ;s
1. Tablice daja nam w szkole, tak?
2. Wedlug informatora, mozna miec cyrkiel, linijke i kalkulator prosty... A czy Wy mieliscie na swoich maturach np. olowki i ekierki? Zastanawiam sie jak robic (kilka osob wczesniej sie juz wypowiadalo), czy brac tylko te linijke i cyrkiel, czy cos wiecej ;s
-
Tutsii
- Użytkownik

Matura i olowek
Ołówek warto mieć chociażby dlatego, że może się przydać do obliczania na kartce z zadaniem jeśli skończy nam się miejsce w brudnopisie.
Z tego co wiem, ołówkiem możemy pisać gdzie chcemy i co tylko chcemy, ale to nie będzie brane pod uwagę. Co do cyrkla raczej też nie powinno się rysować ołówkiem, ale nie wydaje mi się, żeby czepiali się tego jakoś szczególnie.
Z tego co wiem, ołówkiem możemy pisać gdzie chcemy i co tylko chcemy, ale to nie będzie brane pod uwagę. Co do cyrkla raczej też nie powinno się rysować ołówkiem, ale nie wydaje mi się, żeby czepiali się tego jakoś szczególnie.