Budownictwo na WiL PK

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
marcel089
Użytkownik
Użytkownik

Budownictwo na WiL PK

Post autor: marcel089 »

Mam zdaną maturę z matematyki na 76%. W zeszłym roku dostałem się na budownictwo PK, ale wybrałem elektronikę i telekomunikację na AGH. W tym roku zamierzam ponownie składać na budownictwo. Czy znajdzie się ktoś, kto na jakiejś podstawie potrafi szacować czy tegoroczny próg będzie wyższy albo niższy? Jeszcze prośba do studentów I roku o wrzucenie egzaminu pisemnego z matmy, bo chciałbym porównać z moim na eit.
Distanced
Użytkownik
Użytkownik

Budownictwo na WiL PK

Post autor: Distanced »

Prog bedzie bardzo podobny, badz minimalnie wyzszy z racji popularnosci kierunku. Matura bedzie na bardzo podobnym poziomie. Zapewne, w przyszlym roku bedzie juz nizszy prog, dlatego, ze wraca material, ktory nieobowiazuje w tym roku.
Awatar użytkownika
Frey
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 48 razy

Budownictwo na WiL PK

Post autor: Frey »

Patrząc statystycznie, to matury sa coraz łatwiejsze, zatem progi generalnie rosną.
kleksak
Użytkownik
Użytkownik

Budownictwo na WiL PK

Post autor: kleksak »

Distanced pisze:Prog bedzie bardzo podobny, badz minimalnie wyzszy z racji popularnosci kierunku. Matura bedzie na bardzo podobnym poziomie. Zapewne, w przyszlym roku bedzie juz nizszy prog, dlatego, ze wraca material, ktory nieobowiazuje w tym roku.

a w tamtym budownictwo nie było popularne ?;> przeciez był boom budowlany więc ludzie lgneli na ten kierunek...a teraz jest recesja więc nie wiadomo na co ludzie będą składać podania ...takie moje skromne zdanie...wg mnie próg będzie 74-76 %
marcel089
Użytkownik
Użytkownik

Budownictwo na WiL PK

W ogóle mam wielki problem, bo wszyscy odradzają mi rezygnowanie z elektroniki. Ja natomiast widzę, że w ogóle mnie ona nie interesuje, podczas gdy budownictwo owszem, tak mi się przynajmniej wydaje. Chyba nie ma sensu robić czegoś wbrew sobie i na siłę. Szczególnie dobija mnie programowanie, którego jest na elektronice sporo i będzie jeszcze więcej. Z drugiej strony praca inżyniera to często ciągłe bycie na walizkach. Jeżeli ktoś ma dla mnie jakieś rady to chętnie wysłucham.
Awatar użytkownika
Frey
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 48 razy

Budownictwo na WiL PK

Post autor: Frey »

idz na to co ma Ci sprawiać przyjemność, bo nawet jeśli wymordujesz elektronikę, a nie będziesz miał z tego przyjemności, to praca potem też będzie irytująca i nudna. Zresztą niczym nie ryzykujesz, ewentualnie zyskasz - taka moja opinia.
Awatar użytkownika
Fl3t05
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Budownictwo na WiL PK

Post autor: Fl3t05 »

A pamiętasz ile było miejsc w zeszłym roku? Bo w tym jest aż 576 (sic!), więc jest szansa, że próg spadnie (w zależności od tego o ile podnieśli, nie wiem).
Na PK jest jeszcze jedno Budownictwo, a tam jest już mniejszy próg.
W każdym razie życzę powodzenia.
marcel089
Użytkownik
Użytkownik

Budownictwo na WiL PK

Budownictwo na Inżynierii Środowiska mnie nie interesuje. Jak szaleć to na całego. Zgadzam się z tobą Frey, że w życiu należy robić coś co sprawia przyjemność. Poza tym, gdy będę robił coś na siłę, wbrew sobie, to nigdy nie będę w tym dobry. Co więcej owe bycie na walizkach może mieć dobre strony, bo jak długo można wytrzymać codzienne siedzenie przy tym samym biurku, ciągle na tym samym metrze kwadratowym. Chyba pójdę za głosem mojego powołania.
ODPOWIEDZ