Matematyka/informatyka w Wielkiej Brytanii

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o studiowaniu: co wybrać? jakie są warunki przyjęć? życie studenckie? Zajrzyjcie tutaj!
Awatar użytkownika
faustus
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Post autor: faustus »

Czy uwazacie, ze warto tam studiowac? Na jakich uniwersytetach? Moze ktos ma jakies doswiadczenia?
Ostatnio zmieniony 15 lip 2006, o 00:42 przez faustus, łącznie zmieniany 2 razy.
kaarol
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kaarol »

JA moge tyle powiedzieć. Byłem na kursie językowym w Oxfordzie i poznalismy tam z kumplami paru znajomych co przez wakacje pracowali by zarobic na studia w naszej szkole. PAre razy byłem u jednego w domu i widziałem 2 ksiazki co mi pokazał z informy to jedna to visual basic podstawy a druga troszke opasła od pascala, ogolnie nie rozmawiałem z nim długo ale z tego co mowił to jak on zdawał na uniwersytet w oxfordzie( gosć z Azerbejdzanu) to mowił ze przyjechał na rok na wymiane czy na kurs jezykowy i po roku startował na tamtejszy universytet i z tego co mowił to patrza ci na oceny z swiadectwa ukonczenia szkoły a nastepnie jesli oceny są dobre to przechodzisz do testu z angola, gdzie sprawdzaja twoj jezyk wymowe , pismo , i rozumienie ; by nie było tak, że siedzisz na wykładach i nic nie rozumiesz. Z tego co on sie wypowiadał to program nie był jakiś mega hiper odlotowy, według mnie to mieli słabsze wymagania ( gość był na 2 roku) niz na porzadnych uczelniach w Polsce. Z tego co słyszłąem to w angli informatyka nie stoji dobrze jesli chcesz studiować informatyke w porzadnej uczelni to ale bojaś Polska uczelnia albo MIT lub HArvard w stanach jednak trzeba miec troche kasy, ogolnie jesli dostałbyś się na mit to wogole gdybyś tam wytrwał to naprawde mozesz sie nauczyć ciekawych rzeczy.
Co do matmy to moja host mother u ktorej mieszkałem( pani profesor od technik masazy czy jakoś tak) mowiła ze potrzebuja matematyków, ogolnie u nich jest niż zwiazany z tym zawodem tak wiec jesli ktoś szuka pracy jako matematyk to polecam poszukać ofert w angli, z tego co mowila zarobki stoja na dobrym poziomie .
ODPOWIEDZ