Olimpiada o "Diamentowy Indeks AGH 2008/2009"
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
agniecha_iksde pisze:ja to co kolega wyżej, chciałoby się na infe na samogłoski ale z angielskiego zdaję tylko podstawy, z tym że słyszałam że jak się pisze podstawy anglika na 80 a roz matmę na 80 to można się dostać, to może nie traćmy nadziei? a nie to do Wrocławia pójdę, tam są może niższe te progi
skad masz ta informacje ?
- agniecha_iksde
- Użytkownik

kolanko, a Ty uważasz/wiesz/słyszałeś że z takimi się nie można dostać?
na niektórych forach mówią znowu że próg to aż 900 pkt, w takim razie 0 szans bo by trzeba po 100% napisać maturę, na innych piszą o progu ~~820, nie wiem komu wierzyć ale częściej spotykam tę drugą opinię
na niektórych forach mówią znowu że próg to aż 900 pkt, w takim razie 0 szans bo by trzeba po 100% napisać maturę, na innych piszą o progu ~~820, nie wiem komu wierzyć ale częściej spotykam tę drugą opinię
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
rozmawialem z gosciem z agh i mowil ze podst ang to wydzial samoglosek odpada:) to juz niewiem ... a co do progu punktowego to tez raz znajduje 820 a raz 900 i nie weim ktory jest poprawny ?
- Menda
- Użytkownik

- Podziękował: 12 razy
Patrząc na powyższą dysputę na temat ludzi którzy zabierają innym tytuł laureata I stopnia konkursu AGH, nie nazwę tego olimpiadą, to z perspektywy czasu zaczyna się patrzec na to (NaTo - naprzód towarzysze) jak na te kretyńskie konkursy gimnazjalne, napędzające wyścig szczurów, właściwie nie wiadomo po co organizowane żeby jedne dzieci mogły pozapychac (niczym psy ogrodnika) najlepsze klasy w najlepszych liceach i przez kolejny rok mogły się wywyższac nad resztą dzieciaczków że np. to one miały L-kę przy nazwisku itp chociaz niekoniecznie umiały więcej od reszty. Ten konkurs AGH co ma sprawic, że licealiści będą patrzec na AGH z uniżeniem bo nie dostali tytułu laureata w ich konkursie?
Dlatego ja rok temu dostając się do finałów z matematyki i fizyki postanowiłem je olac
Poza tym w samym Krakowie jest conajmniej jeden Uniwersytet na którym warto studiowac bardziej niż na AGH
Pozdro
Dlatego ja rok temu dostając się do finałów z matematyki i fizyki postanowiłem je olac
Poza tym w samym Krakowie jest conajmniej jeden Uniwersytet na którym warto studiowac bardziej niż na AGH
Pozdro
- Yaco_89
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
no zależy co... natomiast resztę posta popieram, zdrowe i trzeźwe podejścieMenda pisze: Poza tym w samym Krakowie jest conajmniej jeden Uniwersytet na którym warto studiowac bardziej niż na AGH
Pozdro
jeśli chodzi o samogłoski to te ~900 to owszem standard ale jeśli chodzi o "zwykłą" informatykę i pierwszy nabór. 820 jest bardzo prawdopodobne jeśli chodzi o stosowaną, w ostatnim roku był próg ok. 860 w pierwszym, więc ostatecznie mógł spaść do poziomu 820, bardzo możliwe.
- buszmen_
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
EiT poniżej 700...
Rektor wydziału samogłosek na dniu otwartym pokazywał tabelkę, z której wynikało, że na infe zwykła trzeba było mieć > 900.
Rektor wydziału samogłosek na dniu otwartym pokazywał tabelkę, z której wynikało, że na infe zwykła trzeba było mieć > 900.
- Yaco_89
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
no zależy co... natomiast resztę posta popieram, zdrowe i trzeźwe podejścieMenda pisze: Poza tym w samym Krakowie jest conajmniej jeden Uniwersytet na którym warto studiowac bardziej niż na AGH
Pozdro
jeśli chodzi o samogłoski to te ~900 to owszem standard ale jeśli chodzi o "zwykłą" informatykę i pierwszy nabór. 820 jest bardzo prawdopodobne jeśli chodzi o stosowaną, w ostatnim roku był próg ok. 860 w pierwszym, więc ostatecznie mógł spaść do poziomu 820, bardzo możliwe.
EDIT: proszę o usunięcie podwójnego posta, komp mi zamulał strasznie
- dabros
- Użytkownik

- Podziękował: 48 razy
mój wynik to 88% - spodziewałem się czegoś koło 92-93%, ale raczej nie wiele więcej by to dało - a tak jest laureat III stopnia; co prawda w pierwszej kolejności składam dokumenty na fizykę na UW, ale jeśli tam się nie uda, to AGH będzie miłym zamiennikiem
- agniecha_iksde
- Użytkownik

jeśli to jest prawda to jestem za słaba na aghbuszmen_ pisze:
- agniecha_iksde
- Użytkownik