Olimpiada o "Diamentowy Indeks AGH 2008/2009"

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Rogal »

Oj, ja już bardzo proszę się nie ośmieszać porównywaniem tego z OMem.
Pisałem o konkursach kuratoryjnych, sam w takowych startowałem i bodaj w moim roczniku zabrano uprawnienia, jakie jeszcze wcześniejszy rocznik posiadał. Może i dobrze, bo nie poszedłem na AGH, ale w sumie i tak bym nie chciał ;p.
W każdym razie, wszystkim ambitnym Paniom i Panom życzę powodzenia na wspominanym AGieHu :)
owen1011
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 230 razy

Post autor: owen1011 »

a gdzie s tudiujesz?

dlaczego nie chcialbys na AGH ??
Awatar użytkownika
lina2002
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: lina2002 »

Z tego co wiem to "szanowny moderator" studiuje na uczelni najlepszej z możliwych (bo ja tam się wybieram ), czyli UJ. Jeśli ktoś był wcześniej zdecydowany na jaką uczelnię iść, to chyba taki konkursik nie zmieni jego decyzji, bo chyba jest ona zbyt poważna, żeby kierować się takimi rzeczami. Zawsze można brać udział dla sportu .
Awatar użytkownika
agniecha_iksde
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: agniecha_iksde »

jak mnie denerwują takie hasła typu "no moja uczelnia najlepsza" "najlepsza z możliwych" "do innych to bym na pewno nie poszedł", tak na prawdę o innych uczelniach nie wie się na tyle dużo żeby tak mówić, puste słowa za którymi nie stoi nic
tak samo jest z liceum, od uczniów innych szkół w okolicy słyszę "dobrze że tam nie poszedłem bo (i tutaj słyszę wiele ciekawych rzeczy o mojej szkole z dupy wziętych)", nie rozumiem dlaczego ludzie tak mówią (kłamią)
uważam że agh i uj to dwie świetne uczelnie, z tym że uj dostaje -50 z respektu za złe wyrażanie się o aghu

i to uczestniczy w tym koleś co ma Pink Floyd w awatarze, no nie mogę
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2009, o 20:16 przez agniecha_iksde, łącznie zmieniany 1 raz.
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 42 razy

Post autor: xanowron »

Zapytaj kogoś z AGH co sądzi o UJ, -50 restekpa dla AGH...
Awatar użytkownika
agniecha_iksde
Użytkownik
Użytkownik

to znaczy ze wszędzie znajdą się kretyni, to nie znaczy że mam ich tolerować
owen1011
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 230 razy

Post autor: owen1011 »

wszystkie szkoly sa dobre...

ale agh to uczelnia techniczna, wiec samo w sobie jest proste ze jak ide na kierunek zwiazany z matematyka zdawana na maturze, to lepszym wyborem bedzie AGH...
jezeli byloby to cos z historia, polskim to oczywiscie wybralbym UJ

na AGH podoba mi sie tez miasteczko studenckie...-- 20 kwi 2009, o 22:30 --listy z wynikami byly dzis podobno wyslane...

jezeli tak, to moze jutro pierwsze listy juz przyjda komus...
Floydian888
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Floydian888 »

Rogal, w pełni się z Tobą zgadzam, że konkursu aghwoskiego nie można nijak porównywać do OMu. Byłem na okręgowym na OMie dwa razy, ani razy na centralnym, a w tym roku na aghu. To dwa przeciwne bieguny. Rzeczywiście diament to coś jakby trochę trudniejsza matura. Ale nie ma co, ten konkurs jest szansą dla wielu ludzi, żeby już nie musieli się stresować na maturce, choćby dla mnie, mam nadzieję, bo jeszcze nie znam wyników ( a wybieram się na agh).
By the way, popieram gust muzyczny, jeśli odzwierciedla go Twój avatar
Rogal
Użytkownik
Użytkownik

agniecha_iksde, nie wiem, o co Ci biega, bo jakoś nigdzie w swej wypowiedzi nie mogę się spotkać z mówieniem, że "moja uczelnia jest najlepsza, a AGieH ssie".
Jesteś jeszcze w liceum i nie masz tak naprawdę bladego pojęcia o tym, jak jest na studiach i dlaczego dla mnie UJ jest lepszy niż AGH - po prostu AGH nawet nie wprowadza takiego kierunku jak "matematyka", jest tylko stosowana, z tego co wiem, a mnie stosowana się nie uśmiecha wcale.
Po drugie, ja mam więcej znajomych na AGH niż Ty w liceach, znam również ludzi z UEk, UR, UP, PK i całkiem niezłe rozeznanie mam, co się jak na niektórych kierunkach robi (trochu ludzi uczyłem już w życiu matematyki do egzaminu). Wiem, jak jest uczona matematyka na AGHu głównie, ale tak samo jest na Polibudzie i po prostu wszystkich uczelniach technicznych - mnóstwo rzeczy potrzebnych, mało czasu, kupa innych przedmiotów i jak wszędzie, prowadzący, którzy się nie nadają do swej roli. Tylko, że ja u siebie to i tak muszę się sam uczyć, więc gdybym trafił na kogoś, kto kompletnie nie potrafi nic przekazać (a nie trafiłem jeszcze), to przeżyję.
Floydów mam na avatarze odkąd tu jestem (to straszne, ale jest to już długo), bo to jest pierwsza ich płyta, którą słuchałem i pokochałem, a wiadomo jak to z tą pierwszą miłością bywa.
Akurat co do tego, co śpiewa pijane AGieHa na Juwenaliach się nie mogę przyczepić, tylko oni z braku rymu nie śpiewają części dalszej - znacie przyśpiewkę "Literka A, literka G..." itd i na końcu jest "a UJ się uczy". Potem jednak jak przychodzą egzaminy, to wiadomo do kogo walą jak w dym i zamiast na alkohol kasę, to muszą na korki dawać. Taki układ mi pasuje. Ponadto mieszkam z dwoma kolegami z AGieHu i jakoś tak, to oni się uczą, szczególnie kolega informatyk. Ale tę głupie przyśpiewki to najczęściej śpiewa odlewnictwo i inne olewnictwo - wydział samogłosek raczej nie ma czasu na śpiewanie, tylko ryje po nocach.
Pozdrówka wszystkim :)
Kajot
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Kajot »

Rogal pisze:(...) to oni się uczą, szczególnie kolega informatyk. (...) wydział samogłosek raczej nie ma czasu na śpiewanie, tylko ryje po nocach.
zostalem pocieszony do granic mozliwosci ; D
Rogal
Użytkownik
Użytkownik

Chociaż mam kolegę na samogłoskach (drugi rok), który przed ostatnimi świętami był pięć dni pijany, więc da się, kwestia kierunku, samozaparcia i wrodzonego geniuszu :P
Awatar użytkownika
agniecha_iksde
Użytkownik
Użytkownik

Rogal, może nie potrzebnie się tak uniosłam ale od nikogo nie mogę usłyszeć konkretnych informacji za/przeciw tej a tej uczelni, każdy tylko mówi że ta jego jest super, inna jest gorsza za to i za to, szczególnie jest to stresujące kiedy musisz zdecydować którą uczelnię wybrać

poza tym podzielam miłość do płyty
Kajot pisze:zostalem pocieszony do granic mozliwosci ; D
ja również
Rogal
Użytkownik
Użytkownik

Jeśli chcesz konkretnych informacji, to parę takich tematów jest u nas na forum, bo ludzie pytali i staraliśmy się z chłopakami (nie tylko) przytoczyć jakieś fakty, a nie subiektywne opinie. Polecam poszukać i poczytać.
Blackall
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Blackall »

ktos cos dzis dostal? mialo byc wczoraj wyslane... :/
mnij
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Post autor: mnij »

wydaje mi się że na AGHu panuje mniej naukowa atmosfera niż na UJ-ocie. takie moje czysto subiektywne odczucie nie poparte żadnymi dowodami...
ODPOWIEDZ