Matmix 2008/2009
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Matmix 2008/2009
moze dlatego wlasnie nie mozna tresci zadan brac ze soba bo nie chce im sie nowych wymyslac/szukacironleaf pisze:Zadania niespecjalnie oryginalne, ja niektóre kojarzyłem z poprzednich finałów, a nasz zwycięzca znał i nawet miał w plecaku niektóre z treści, jak sam przyznał:)
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Matmix 2008/2009
Wpiszcie w Google "testy z matematyki dla kandydatów na studia pdf" i pierwszy link od góry, 4 zadania się powtarzały dzisiaj, także tylko sobie przypomniałem odpowiedź co wczoraj przekminiłem i zaznaczyłem (w sumie w jednym pomimo że zrobiłem inaczej w domu niż było w odpowiedziach to i tak dzisiaj zaznaczyłem swoją [złą] odpowiedź do jednego podpunktu, ale jeszcze nie śmigam tak w geo analitycznej w przestrzeni; po tym co mi ironleaf powiedział po konkursie to już bym wiedział jak takie rzeczy robić).
Poza tym rzeczywiście kilka zadań wydawało mi się że są w powszechnie dostępnych zbiorach typu Pawłowski z krową lub gdzieś po prostu widziałem na forum, chociaż rozwiązań nie pamiętałem . Przez tydzień przed konkursem najlepiej przekminić z 1000 takich szybkich zadań i będzie dobrze (ja zrobiłem 130 wczoraj, opłaciło się ). A te kombi od 11 do 14 to coś pięknego, szczególnie z tym, że osoba A zna B, ale gdy A zna B i A zna C to B nie zna C itp. oO, poszły pięknie 3 strzały w ostatniej minucie, resztę chyba wymęczyłem na szybkości z niewielkimi błędami
Poza tym rzeczywiście kilka zadań wydawało mi się że są w powszechnie dostępnych zbiorach typu Pawłowski z krową lub gdzieś po prostu widziałem na forum, chociaż rozwiązań nie pamiętałem . Przez tydzień przed konkursem najlepiej przekminić z 1000 takich szybkich zadań i będzie dobrze (ja zrobiłem 130 wczoraj, opłaciło się ). A te kombi od 11 do 14 to coś pięknego, szczególnie z tym, że osoba A zna B, ale gdy A zna B i A zna C to B nie zna C itp. oO, poszły pięknie 3 strzały w ostatniej minucie, resztę chyba wymęczyłem na szybkości z niewielkimi błędami
-
kejd?ej
- Użytkownik

Matmix 2008/2009
Gratuluję wszystkim
W momencie gdy była mowa "o pewnym forum i ich pewnych moderatorach" to część głów powędrowała na Sylwka, co wskazywało jak dużo osób jest z naszego forum na finale ^^.
Jedyne co mnie nieco zszokowało to jak dwie osoby, które otrzymały plecak w ramach wyróżnienia wychodziło z sali ze łzami w oczach. W ogóle taki smutek na środku bił z ich twarzy. Dziwne jak dla mnie.
Mi się w tym roku nie udało, rok temu otarłem się o dziesiątkę, a teraz nie wiem A tym roku test był łatwiejszy niż zeszłoroczny.
Aha i jak zawsze parę osób niezakodowało do końca swoich kart (przynajmniej w mojej sali)
W momencie gdy była mowa "o pewnym forum i ich pewnych moderatorach" to część głów powędrowała na Sylwka, co wskazywało jak dużo osób jest z naszego forum na finale ^^.
Jedyne co mnie nieco zszokowało to jak dwie osoby, które otrzymały plecak w ramach wyróżnienia wychodziło z sali ze łzami w oczach. W ogóle taki smutek na środku bił z ich twarzy. Dziwne jak dla mnie.
Mi się w tym roku nie udało, rok temu otarłem się o dziesiątkę, a teraz nie wiem A tym roku test był łatwiejszy niż zeszłoroczny.
Aha i jak zawsze parę osób niezakodowało do końca swoich kart (przynajmniej w mojej sali)
-
Żywy
- Użytkownik

Matmix 2008/2009
Gratulacje wszystkim nagrodzonym
to ja dodam, że też tam byłem (jako kolejna osoba z tego forum) i nawet 10m. zająłem w II kat
to ja dodam, że też tam byłem (jako kolejna osoba z tego forum) i nawet 10m. zająłem w II kat
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
Matmix 2008/2009
A ja się dziwię, że nikt nie zwrócił uwagi na moje bzdury, które były napisane w moim poście trochę wyżej o zadaniu z funkcją \(\displaystyle{ f(ab)=f(a)f(b)}\) . Zauważyłem to wczoraj w nocy, że moje rozwiązanie było złe i do tej pory nie wiem jak zrobić to zadanie.
Moje wnioski co do tego zadania:
- yette
- Użytkownik

Matmix 2008/2009
A ja nie wiedziałam, gdzie mam patrzeć, kiedy była mowa o pewnym forum, bo was nie znam z wyglądu. Rozglądałam się tylko i zastanawiałam "kto tu wygląda, jakby wiedział, o co chodzi?"
Poza tym żałuję, że w zeszłym roku nic nie wiedziałam o Matmixie, bo fajnie było. Dostałam plecak i jestem zadowolona, ale jak w domu się zorientowałam jakie głupie błędy gdzieś tam zrobiłam to myślę, że mogło być lepiej. W ostatniej chwili musiałam jeszcze zmienić jedną odpowiedź na złą i stracić 2 punkty...
Cóż, gratuluję wszystkim
Poza tym żałuję, że w zeszłym roku nic nie wiedziałam o Matmixie, bo fajnie było. Dostałam plecak i jestem zadowolona, ale jak w domu się zorientowałam jakie głupie błędy gdzieś tam zrobiłam to myślę, że mogło być lepiej. W ostatniej chwili musiałam jeszcze zmienić jedną odpowiedź na złą i stracić 2 punkty...
Cóż, gratuluję wszystkim
- Dolin
- Użytkownik

Matmix 2008/2009
Gratki wszystkim nagrodzonym, szczególnie Sylwkowi i Swistakowi .
PS. Swistak: Wygrałyś drukarkę, a nie drugiego kompa
*literówka była
PS. Swistak: Wygrałyś drukarkę, a nie drugiego kompa
*literówka była
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, o 17:48 przez Dolin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
Matmix 2008/2009
W zasadzie kiedy padło już słynne zdanie "o pewnym forum i pewnych moderatorach" można było jeszcze popatrzeć na tkrassa i *Kasię, którzy też tam byli . Nie wiem, gdzie siedziała *Kasia, ale zarówno Sylwek jak i tkrass byli na samym końcu sali, a ja siedziałem na samym początku, więc się nie oglądałem .
P.S. Nie pamiętam, aby choć jedna osoba kiedykolwiek napisała "Swistaka", "Swistakowi", a ja przecież mam nicka Swistak a nie Świstak .
P.S. Nie pamiętam, aby choć jedna osoba kiedykolwiek napisała "Swistaka", "Swistakowi", a ja przecież mam nicka Swistak a nie Świstak .
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Matmix 2008/2009
jak dla mnie nie. to raczej bylo dla nich wielkie rozczarowanie. mysle ze wielu wolaloby wyjsc z niczym niz z jakims glupim wyróżnieniem. ja sam niespecjalnie bylem rozradowany 5. miejscem ale oczywiscie nie do tego stopnia co wspomniane przez Ciebie osoby.Jedyne co mnie nieco zszokowało to jak dwie osoby, które otrzymały plecak w ramach wyróżnienia wychodziło z sali ze łzami w oczach. W ogóle taki smutek na środku bił z ich twarzy. Dziwne jak dla mnie.