[LX OM] III etap
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LX OM] III etap
Wszystko będzie dobrze, napiszę egzaminy w 2 terminie .-- 30 marca 2009, 18:57 --Btw, dzisiaj połowa klasy mówiła do mnie "studencie" xD.
-
qjon
- Użytkownik

[LX OM] III etap
a tam zaraz incydenty;P spokojnie się wszyscy integrowali i tyle;)ktoś może rozwinąć temat tych "incydentów"?
- tkrass
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
[LX OM] III etap
Właśnie po ostatnim swoim wpisie dokładnie go przestudiowałem i faktycznie takich wzmianek nie ma. Mimo to nie radzę dać się złapać z <<piciem>> na finale.
-
mnij
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
[LX OM] III etap
haha picie na finale OM x) sam bym nie praktykował, gdyż nie pije 2 dni przed konkursami, ale komuś szczerze gratuluję pomysłu jestem miło zaskoczony takim incydentem na finale konkursu tej rangi
-
frej
[LX OM] III etap
Mnie to wcale nie dziwi :pp
Pamiętaj mnij, że dwa pierwsze dni się pisze, a następne dwa dni nie...
Pamiętaj mnij, że dwa pierwsze dni się pisze, a następne dwa dni nie...
- jerzozwierz
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
[LX OM] III etap
Świstak, powiedz Ty mi Zrobiłeś kiedykolwiek jakieś zadanie z 3 etapu OM? Bo tak jak ja patrzę to skok między drugim a trzecim to przepaść istna.
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
[LX OM] III etap
co racja to racja. jest jeden wyjątek: równania/nierówności zazwyczaj podobnie łatwe, ale to chyba tak dają jedno bardziej lajtowe na 1. dzienjerzozwierz pisze:Bo tak jak ja patrzę to skok między drugim a trzecim to przepaść istna.
- jerzozwierz
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
[LX OM] III etap
Hmmm. Z tego co widziałem z zeszłego roku, najbardziej "znośne" było czwarte. (W moim odczuciu) A propos: popatrzcie na zadanie trzecie z finału sprzed dwóch lat. Nie wierzę, po prostu nie wierzę żeby ktoś wpadł na firmówkę!!
-
michaln90
- Użytkownik

[LX OM] III etap
to akurat nie dziwne. algebra na om zawsze była najłatwiejsza (lub ekstremalnie trudna-ale to tylko wyjątki). Trudno bowiem wymyślić w miarę robialne zadanie z algebry, które nie będzie schematyczne albo oklepane (zresztą w algebrze najłatwiej zastosować metody analityczne). Ale na finale w tym roku będzie tylko jedna algebra (za to 2 teorie liczb) - odwrotna sytuacja niż na II etapie. świstak, co do różnicy między algebrą a teorią liczb jest ona oczywista. Algebra opiera się na przekształceniach, szacowaniach i tożsamościach dla wszystkich liczb rzeczywistych (lub pewnego przedziału). Natomiast teoria liczb wykorzystuje własności liczb całkowitych lub wymiernych. Czasami zadanie może być mieszane (patrz. finał LVII OM zadanie 6).Dumel pisze:co racja to racja. jest jeden wyjątek: równania/nierówności zazwyczaj podobnie łatwe, ale to chyba tak dają jedno bardziej lajtowe na 1. dzienjerzozwierz pisze:Bo tak jak ja patrzę to skok między drugim a trzecim to przepaść istna.