Dyskusja nad zmianami na nowym forum.

Sprawy techniczne; TeX, avatary, shoutbox, funkcje specjalne... O tym wszystkim tutaj.
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: scyth »

Czy można jakoś usunąć część "Zobacz podobne tematy"?
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: luka52 »

kolanko pisze:Kiepstko widac jesli sie ma nowa wiadomosc ....
Jest możliwość ustawienia wyskakującego okienka i powiadomienia via e-mail w przypadku nowych PW.
Ale dodałem kolorowanie, bo ta sprawa już dawno temu była poruszana i to nie raz.
Wygląda to teraz tak:

scyth na razie nie. Linki te pomagają odpowiednio "ustawić" nasze forum w wyszukiwarkach.
Awatar użytkownika
Sylwek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 160 razy

Post autor: Sylwek »

Dobra robota, teraz to ładnie wygląda
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Post autor: kolanko »

szacuneczek
kertoip_90
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kertoip_90 »

A można by było pogrubić napis "zobacz swoje posty" jeśli ktoś odpowiedział w którymś z moich postów?
Awatar użytkownika
Harry Xin
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 148 razy

Post autor: Harry Xin »

Przecież możesz ustawić obserwowanie tematów. Po co niepotrzebnie obciążać serwer?
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik

Na jakiej zasadzie dziala "ostatnia wizyta" ?
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik

dobra nikt mi nie odpisze na poprzednie pytanie ... a moze na to uzyskam odpowiedz :/

1. czemu jak klikam na ostrzezenia usera to nie widze za co dostal tylko lece na strone główna?

2. czemu teraz jak klikne nik usera to nie wpisuje go w textboxa na dole tylko lece do jego profilu ?

3. na jakiej zasadzie śmigają reklamy ze raz je widze a raz nie ? chodzi mi o reklamie na stronie głównej ...

mam nadizeje ze nie zostane i tym razem olany z góry na dół ...
luka52
Użytkownik
Użytkownik

kolanko pisze:dobra nikt mi nie odpisze na poprzednie pytanie ... a moze na to uzyskam odpowiedz :/
Co konkretnie masz na myśli pisząc "ostatnia wizyta"?
kolanko pisze:1. czemu jak klikam na ostrzezenia usera to nie widze za co dostal tylko lece na strone główna?
Ponieważ nie ma możliwości przeglądania ostrzeżeń użytkownika. Niestety, ale system ostrzeżeń w phpbb3 jest dość śmieszny, bo jest to komentarz wystawiony użytkownikowi + dodanie punktu ostrzeżenia. Na tej liście znajdują się nie tylko ostrzeżenia ale i zwykłe notatki czy też informacje jak zmiana hasła.
kolanko pisze:2. czemu teraz jak klikne nik usera to nie wpisuje go w textboxa na dole tylko lece do jego profilu ?
Bo tak kieruje link? Obecnie klikanie link z nickiem usera nie ma takiej funkcjonalności jak na starym forum.
kolanko pisze:3. na jakiej zasadzie śmigają reklamy ze raz je widze a raz nie ? chodzi mi o reklamie na stronie głównej ...
Być może część reklam masz zablokowane a część nie.
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik

Ostatnia wizyta: 29 marca 2009, 21:37

To nijak sie nie ma do tego jak ja wchodze na forum.. zdazylem juz z 10 razy pozamykac mozille i otworzyc jeszcze raz. no ale to malo wazne .

luka52 pisze:
kolanko pisze:2. czemu teraz jak klikne nik usera to nie wpisuje go w textboxa na dole tylko lece do jego profilu ?
Bo tak kieruje link? Obecnie klikanie link z nickiem usera nie ma takiej funkcjonalności jak na starym forum.
nie musisz robic ze mnie idioty pisząć "bo tak kieruje link" ... to chyba oczywiste ze jesli mnie przerzuca w to miejsce... nie sadzisz? chodzi mi o to czy da sie zrobic tak jak bylo na starym dobrym forum ....

jak dac linka do konkretnego postu w danym temacie ? np temat jakis tam , post nr 5....

i dzieki luka za fatyge .. ale jesli masz mi odpowiadac z taka ironia to poczekam na odpowiedz kogos kto mi odpowie bez laski. Jako ze jestes adminem powinienes reprezentowac jakis styl wypowiedzi prawda? sory ale mnie wkurzylo robienie ze mnie debila ...
luka52
Użytkownik
Użytkownik

kolanko, przepraszam bardzo ale nie miałem zamiaru robić z Ciebie idioty. Tak skonstruowane pytanie pozostawia dość duże pole manewru, więc dlaczego nie odpowiedzieć w sposób najprostszy? No, ale nie drążmy może tego tematu, bo chyba nie o to chodzi, a ewentualne komentarze można kierować drogą PW.

W każdym razie dodałem to o co prosiłeś w punkcie 2. Na razie na próbę - mam nadzieję, że będzie działać sprawnie a i większości użytkowników nie utrudni to przeglądania forum.
kolanko pisze:jak dac linka do konkretnego postu w danym temacie ? np temat jakis tam , post nr 5....
Przy każdej wiadomości w prawym górnym rogu jest taki obrazek: , który linkuje do wybranego postu.

PS. Mój nick to luka52.
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik

luka52 pisze:kolanko, przepraszam bardzo ale nie miałem zamiaru robić z Ciebie idioty. Tak skonstruowane pytanie pozostawia dość duże pole manewru, więc dlaczego nie odpowiedzieć w sposób najprostszy? No, ale nie drążmy może tego tematu, bo chyba nie o to chodzi, a ewentualne komentarze można kierować drogą PW.
Spoko. Ale z tą odpowiedzią przegiąłes . jestem jeszcze na tyle istotą rozumna ze potrafie zrozumiec odsyłacze ...
luka52 pisze: W każdym razie dodałem to o co prosiłeś w punkcie 2. Na razie na próbę - mam nadzieję, że będzie działać sprawnie a i większości użytkowników nie utrudni to przeglądania forum.

watpie zeby utrudnilo , kiedys to bylo i bylo dobrze. link do profilu tak czy siak jest pod postem. wiec po co 2x to samo ?
luka52 pisze: Przy każdej wiadomości w prawym górnym rogu jest taki obrazek: , który linkuje do wybranego postu.

PS. Mój nick to luka52 jakby co.
git. dzieki, nie zwróciłem uwagi .
PS. spoko ... dodac Ci te cyfery w poprzednim poscie ? "52" ? zaden problem. slowo i masz. zreszta mozesz tez i sam poprawic bez zbednych komentarzy pod postem : "edytowano n razy "
luka52
Użytkownik
Użytkownik

Dodałem sprawdzanie nazwy tematu przed wysłaniem. Tj. jeżeli nazwa tematu jest jednowyrazowa lub zawiera słowa takie jak "pomocy", itd. to temat nie jest publikowany tylko pojawia się komunikat błędu:
... k4f6qr.png

Jeżeli ktoś zauważy jakieś nieprawidłowości w funkcjonowaniu tej nowej opcji i/lub nie będzie mógł napisać tematu mimo poprawnego zredagowania postu - bardzo proszę o kontakt i z góry za możliwe utrudnienia przepraszam.
To wszystko po to by przeglądanie forum było przyjemniejsze
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik

sprawdza na jakiej zasadzie? malych liter ? duzych ? ogolnie liter?
a np zablokuje jakiegos napaleńca który napisze P0(zero)MOCY ? tutaj takie cos to sie kiepsko sprawdzi. chociaz niektore przypadki na pewno przyblokuje. czemu nie mozna usuwac swoich postów ? np ostatniego posta w temacie ? czasem sie komus cos walnie , chce usunac i lipa. ja nieraz wpisyje wyrazenia matematyczne zeby cos komus pokazac i przez przypadek klikam wyślij ... :/ co wtedy ?
luka52
Użytkownik
Użytkownik

kolanko pisze:sprawdza na jakiej zasadzie? malych liter ? duzych ? ogolnie liter?
Ogólnie liter.
Nie chodziło o to by sprawdzać wszystkie najdziwniejsze możliwości ułożenia liter. Celem jest zwrócenie uwagi użytkownikowi, że wpisał zły temat i powinien go poprawić. Algorytm szuka wystąpień ciągów znaków typu "zadanie, "pomoc", "help" w nazwie tematu.
kolanko pisze: czemu nie mozna usuwac swoich postów
O ile się nie mylę, to forum nie oferuje możliwości usuwania ostatniego posta danego usera.
Jeżeli przez przypadek wysłałeś jakąś wiadomość zawsze możesz poprosić moderatora o usunięcie takiego postu.
Zablokowany