[LVII OM] Zadania I etapu
- Arek
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Witam! Z dniem jutrzejszym rusza kolejna edycja Olimpiady Matematycznej. Pomyślałem więc, że przyda się jakiś temat, gdzie będzie można poczynić komentarz na temat zadań, ewentualnie (jak w moim przypadku) śledzić postępy innych.
Przypominam też, że w TRAKCIE trwania odpowiednich serii I etapu OM, ZABRONIONE jest publikowanie postów z prośbami o wskazówki do rozwiązywanych zadań (a wierzcie mi, że użytkownicy, moderatorzy, a nawet admini - nie wspominajac juz o Klubie Miłośników Owoców... są wyjątkowo przeczuleni na tym punckie) lub co gorsze - publikowanie jakichkolwiek wskazówek lub rozwiązań.
Złamanie tego zakazu będzie niosło za sobą usunięcie tematu i BAN IP użytkownika na czas trwania I etapu.
Życze wszyskim powodzenia w rozwiązywaniu (sam może też dla przyjemności porobie...) i bezstresowej kwalifikacji do II (a potem III) etapu
Przypominam też, że w TRAKCIE trwania odpowiednich serii I etapu OM, ZABRONIONE jest publikowanie postów z prośbami o wskazówki do rozwiązywanych zadań (a wierzcie mi, że użytkownicy, moderatorzy, a nawet admini - nie wspominajac juz o Klubie Miłośników Owoców... są wyjątkowo przeczuleni na tym punckie) lub co gorsze - publikowanie jakichkolwiek wskazówek lub rozwiązań.
Złamanie tego zakazu będzie niosło za sobą usunięcie tematu i BAN IP użytkownika na czas trwania I etapu.
Życze wszyskim powodzenia w rozwiązywaniu (sam może też dla przyjemności porobie...) i bezstresowej kwalifikacji do II (a potem III) etapu
- neworder
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Gdyby dali zadania jeszcze dziś po północy - siedzi ktoś dzisiaj w nocy, żeby się na rozpoczęciu roku pochwalić kumplom: "Mam już pierwsze, drugie i pół trzeciego"?
-
krzysiek1412
- Użytkownik

Ja siedzę i poczzekam jeszcze z 15 minut. Wtpię jednak żeby udało mi się coś dziiaj zrobić ... Poczekam z tym na jakąś wolną chwilkę
-
tomek09876
- Użytkownik

ile zadan z 1 etapu juz zrobiliscie
jak myslicie czy te zadania sa trudniejsze niz z 56 ?
jak myslicie czy te zadania sa trudniejsze niz z 56 ?
- black_ozzy
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
- Arek
- Użytkownik

Moim zdaniem nie są na pewno trudniejsze... Ale już rok temu była taka dyskusja... Z roku na rok wie się więcej... Ale nawet siląc się na obiektywną ocenę - to są dość nietrudne...
Jak pisałem wyżej - powodzenia... (zrobiłem na razie 4 zadania... no ale ja słaby jestem, zajęty mocno... i w ogóle kibicuje tylko więc sie nie liczy )
Jak pisałem wyżej - powodzenia... (zrobiłem na razie 4 zadania... no ale ja słaby jestem, zajęty mocno... i w ogóle kibicuje tylko więc sie nie liczy )
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2005, o 18:39 przez Arek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
krzysiek1412
- Użytkownik

Zrobiłem drugie szybko i wydaje mi się że jeżeli nie popełniłem żadnego błędu to jet bardzo prote - nie wymaga praktycznie żadnego fajnego pomysłu. Pierwsze też zrobiłem le nad nim już się trochę pomęczyłem - nie zauważyłem pewnej rzeczy która była sumie oczywista - jak to na OM
- Arek
- Użytkownik

Prosze... unikajmy komentarzy na temat rozwiązań... (nie żebym się czepiał, ale jak zobaczą Ci, co nie zrobili jeszcze, albo sie nie zabrali to nie będą zachwyceni...)Pierwsze też zrobiłem le nad nim już się trochę pomęczyłem - nie zauważyłem pewnej rzeczy która była sumie oczywista
-
TomciO
- Użytkownik

Na razie trzy: 1, 2, 10. Nierownosc bardzo mi sie podoba ogolnie .
krzysiek1412: Upewnij sie, ze masz wszystko w porzadku z drugim bo ja np. dluzej nad nim myslalem niz nad pierwszym, ktore zrobilem praktycznie z miejsca... choc oczywiscie roznie jest u roznych ludzi.
krzysiek1412: Upewnij sie, ze masz wszystko w porzadku z drugim bo ja np. dluzej nad nim myslalem niz nad pierwszym, ktore zrobilem praktycznie z miejsca... choc oczywiscie roznie jest u roznych ludzi.
- black_ozzy
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy