czesc
mozliwe ze podobny temat był już poruszany na forum jednak prosze o pomoc.Jestem teraz w II kl lo na mat-fizie i zastanawiam się nad wyborem studiów. Od pewnego czasu zacząłem interesować się informatyką(a szczególnie programowaniem) i mam teraz mętlik w głowie bo nie wiem czy mam się nastawiać na programowanie czy może iść na inny kierunek zwiazany z infą na pwr (jak dotąd nie mam problemów z matmą i fizą więc chyba sobie poradze na politechnice). Prosze o pomoc kogoś kto sie w tym orientuje.
cos zwiazanego z programowaniem - studia
Ostatnio zmieniony 1 lip 2011, o 12:46 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
-
wszamol
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Ale co mamy Ci napisać? Wybrać za Ciebie kierunek studiów? skoro lubisz programować to programuj, ucz się nowych rzeczy, pracuj, a coś dobrego z tego pewnie wyniknie. Grunt żeby robić to co się lubi
chodzilo mi raczej o zaproponowanie studiow na ktorych wykorzystuje sie elementy programowania poza tym studiowanie czegos czym sie interesuje nie jest zawsze najlepsze to nie gwarantuje dostania dobrej pracy a wlasnie na tym mi najbardziej zależy.
- mcbob
- Użytkownik

Zawsze możesz iść na automatykę i robotykę albo elektronikę i telekomunikację. Tam też będziesz miał pod dostatkiem programowania. Jeśli lubisz matematykę i algorytmikę to możesz też rozważyć informatykę na jakimś uniwersytecie. Jest też na przykład zawsze w modzie i zawsze oblegane budownictwo. Pisze ogólnie o kierunkach nie wiem jakie są w ofercie pwr i czy to jest jedyna uczelnia na której chcesz studiować. Pamiętaj że nikt za ciebie nie podejmie decyzji. Możemy się tylko starać rozwiać twoje wątpliwości.
-
wszamol
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Dobra praca, czyli dobrze płatna? No ja uważam, że dobra praca, to taka, która nam sprawia satysfakcję (a jeśli dodatkowo jest dobrze płatna to super). Wyobrażasz sobie całe życie robić coś, czego nie lubisz (pomijając fakt, że ciężko być dobrym w jakiejś dziedzinie, jeśli się jej nie lubi/nie interesuje nią. Z kolei jeśli nie jesteś w czymś dobry to ciężko o dobry zarobek;p)?mac9410 pisze:chodzilo mi raczej o zaproponowanie studiow na ktorych wykorzystuje sie elementy programowania poza tym studiowanie czegos czym sie interesuje nie jest zawsze najlepsze to nie gwarantuje dostania dobrej pracy a wlasnie na tym mi najbardziej zależy.
Na wielu technicznych studiach jest programowanie (mniej lub więcej). Tak jak kolega wyżej napisał: informatyka, automatyka i robotyka, na matematyce również się coś programuje. Ogólnie sporo tego jest