Cześć!!
Złożyłem papiery na ten kierunek i bardzo się cieszyłęm. Podobał mi się pomysł studiowania fizyki wraz z ekonomią (są też elementy programowania). Kierunek ten wtdawał mi się (i wydaje nadal) szalenie interesujący. Ale zaniepokoił mnie fakt, że że na jedno miejsce jest aż 0,3 osoby!! I tu zaczeły się rodzić w mojej głowie niepokoje: czy ten kierunek jest taki trudnu/nudny/banalny czy jescze kilka innych możliwości. Powiem że moja ambicja troszke została nadszarpnieta (tylko 0,3)
Tutaj kieruje do was pytanie czy ktoś to studiuje, zna kogoś kto to studiuje i czy ktoś wie dokładnie co to za kierunek?? jak tak prosze o kontakt lub na forum napiszcie.
gg: 2117190
Pozdrawim
EKONOFIZYKA
- black_ozzy
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
- dem
- Użytkownik

EKONOFIZYKA
Wiesz co na czystą fize w sumie zawsze tak jest bardzo mało ludzi chce mieć coś z nią związanego bo są to studia dość ciężkie z opowiadań kolegów . A w jakiej szkole?
- black_ozzy
- Użytkownik

EKONOFIZYKA
Można to studiować (z tego co wiem) Na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach i w filii UŚ w Jastrzębiu Zdrój. Ja złożyłem do JZ ale poprosze o przeniesienie do katowic bo tam łatwiej znaleść jakieś normalne lokum.
-
Gregsky
- Użytkownik

EKONOFIZYKA
wiem na czym polega studiowanie Fizyki,wiem na czym polega studiowanie Ekonomii,ale Ekonofizyki za Ch........iny nie mogę sobie wyobrazić jak to może wyglądać.A to oznacza że te studia to będzie wieeelka porażka.Nie chciałbym ci psuć pozytywnego nastawienia ale ja na Twoim miejscu jeszcze bym szykał miejsca na jakimś normalnym kierunku,a nie na krzyżówce żarówy z głąbem.Chociaż jedno i drugie okrągłe.
- black_ozzy
- Użytkownik

EKONOFIZYKA
moim zdaniem ekonofizyka to nie jest taki głupi pomysł 
jeżeli ktoś chce pracować w analizie rynków fianansowych to po ekonofizyce powinnien byc niezlym specem
przecież nawet tacy giganci doradczy jak np. KPMG zatrudniają fizyków
bo dla zwykłych ekonomistów modelowanie procesów stochastycznych itd jest bardzo trudne ze względu na słabe 'zaplecze' matematyczno-fizyczne
a mała popularność chyba bierze się z stąd ze jest to kierunek nowy i dość trudny
pozdr
jeżeli ktoś chce pracować w analizie rynków fianansowych to po ekonofizyce powinnien byc niezlym specem
a mała popularność chyba bierze się z stąd ze jest to kierunek nowy i dość trudny
pozdr
-
Gregsky
- Użytkownik

EKONOFIZYKA
Analiza procesów stochcstyczych jest bardziej dziedziną matematyki niż fizyki.Fizykajdaje jedynie zastosowania,podobnie jak ekonomia.Po co to mieszaƇ ? A porównanie rynków do elektronów nie wydaje mi się trafne.
EKONOFIZYKA
może Tobie się nie wydaje ale kupa ludzi na świecie zajmuje się tym w praktyce
chociaż moje zdanie na ten temat jest podobne do Twojego (lekki sceptycyzm ) ale jeżeli chodzi o perspektywy to prace raczej (?) można po tym dostać
chociaż oczywiście zamiat ekonofizyki można równie dobrze studiować matematykę na spec. matematyka finansowa i wyjdzie pewnie na to samo
chociaż moje zdanie na ten temat jest podobne do Twojego (lekki sceptycyzm ) ale jeżeli chodzi o perspektywy to prace raczej (?) można po tym dostać
chociaż oczywiście zamiat ekonofizyki można równie dobrze studiować matematykę na spec. matematyka finansowa i wyjdzie pewnie na to samo