Co zrobi kat ?
- !_ols
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Co zrobi kat ?
Przy wjeżdzie do miasta stoi kat. Aby wjechac do miasta trzeba powiedzieć w jakim celusię wjeżdża. Jeśli się skłamie kat obcina glowę, jeżeli powie prawdę - mozna wjeżdżać.
Pewnego dnia do miasta wjeżdża facet. Kat pyta go po co przyjechal, a on mu na to:
-"Przyjechałem, abyś ściął moją glowę".
Co zrobi kat?
Pewnego dnia do miasta wjeżdża facet. Kat pyta go po co przyjechal, a on mu na to:
-"Przyjechałem, abyś ściął moją glowę".
Co zrobi kat?
- DEXiu
- Użytkownik

Co zrobi kat ?
No jak to co. Zetnie delikwenta. Jeśli gość mówi prawdę to idze pod topór, jak kłamie to tym bardziej
- dem
- Użytkownik

Co zrobi kat ?
Facet przejmie toporek i zetnie kata:)?
A tak serio myśle że wejdzie do miasta.
pozdrawiam.
A tak serio myśle że wejdzie do miasta.
pozdrawiam.
- lagesag
- Użytkownik

Co zrobi kat ?
Jest to trochę nieścisłe, bo ten facet wcale jak widać wjeżdżać nie ma zamiaru. Ale, nie czepiając się szczegółów, to zdanie to faktycznie prowadzi do paradoksu, gdyż wypowiedź faceta ocenia samą siebie. Jeżeli mówi prawdę, to kat nie może mu ściąć głowy, ale skoro mówił prawdę, to kat jednak powinien to zrobić. Jeżeli zaś kłamie, to kat musi ściąć mu głowę, tyle, że jeśli zetenie mu głowę, to okaże się, że facet mówił prawdę.
- DEXiu
- Użytkownik

Co zrobi kat ?
Ja się dalej upieram przy swoim - ściąć gościa Nigdzie nie ma napisane, że kat nie może ściąć prawdomównego Właściwie to jeśli się powie prawdę to można wjechać do miasta jeśli taki jest nasz cel, ale ponieważ gościu nie chce wjechać tylko "załatwić swoje" z katem to nie ma takiej potrzeby żeby go przepuszczać lub nie
- Comma
- Użytkownik

Co zrobi kat ?
Ja jestem za tym, żeby wpuścić gościa. Skoro przyszedł, żeby kat go zciął, to może być jakimś skazańcem, więc ze zcięciem trzeba poczekać na całą "uroczysość"...
-
kaarol
- Użytkownik

Co zrobi kat ?
Kat sie pojdzie powieśić bo nie jest w stanie dokonac wyboru , a podróżny wjedzie do miasta.
-
Elvis
Co zrobi kat ?
Nie ma podstaw, aby tak sądzić.lagesag pisze:skoro mówił prawdę, to kat jednak powinien to zrobić
-
Drago STR
- Użytkownik

Co zrobi kat ?
Ja sądzę, że dem był blisko. Jest napisane, że kat ścina głowę, ale nie jest napisane komu. Może ma koło siebie jakiegoś kozła ofiarnego, aby uniknąć paradoksów. Ostatecznie może również skrócic siebie.
- !_ols
- Użytkownik

Co zrobi kat ?
Of course to po prostu paradoks Ale nie zaszkodzi nikomu zastanawianie sie nad niemozliwym