II Kongres Młodych Matematyków Polskich
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
to chyba chodzi o to że trzeba bedzie wybrać sekcje w ktorej chce sie uczestniczyć i słucha sie wtedy wszystkich 3 wykładów w tej sekcji. to tak aby nie było ciągłego łażenia i bałaganu
-
gryzzly92
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
ja także jadę...
A na sekcje będziemy dzieleni przez kogoś wg np. grup wiekowych, czy samowolka
PS ciekawe ile osób będzie chciało pójść na dojenie krowy C:
A na sekcje będziemy dzieleni przez kogoś wg np. grup wiekowych, czy samowolka
PS ciekawe ile osób będzie chciało pójść na dojenie krowy C:
-
*Kasia
- Użytkownik

- Podziękował: 62 razy
Ja też jadę.
A czy ktoś z lubelskiego wie coś nt. wyjazdu/kontaktu z opiekunami? Prosiłabym o jakąś informację na pw.
A czy ktoś z lubelskiego wie coś nt. wyjazdu/kontaktu z opiekunami? Prosiłabym o jakąś informację na pw.
-
gryzzly92
- Użytkownik

Skontaktuj się z organizatorami. La jestem też z lubelskiego i jadę z małą grupką i jej nauczycielką z Lublina.
Pozdrawiam. ... i piszcie jak coś wiecie o tych podziałach na sekcje... ehh chciało by się wszystkich posłuchać...
[ Dodano: 22 Września 2008, 21:22 ]
Co do herbatki i spotkania to prawdopodobnie będzie jakaś "gala" i może wtedy się zapoznamy bądź przy kolacji w czwartek??? Chyba, że opiekunowie będą bardzo surowi, i nie dadzą się odłączyć na chwilę. :]
Pozdrawiam.
Pozdrawiam. ... i piszcie jak coś wiecie o tych podziałach na sekcje... ehh chciało by się wszystkich posłuchać...
[ Dodano: 22 Września 2008, 21:22 ]
Co do herbatki i spotkania to prawdopodobnie będzie jakaś "gala" i może wtedy się zapoznamy bądź przy kolacji w czwartek??? Chyba, że opiekunowie będą bardzo surowi, i nie dadzą się odłączyć na chwilę. :]
Pozdrawiam.
-
gryzzly92
- Użytkownik

taa... a tak nawiasem to jest to pierwszy na świecie dobry nałóg ^^pog pisze:w czwartek wieczorem to będziemy grać w ktulu.
[ Dodano: 24 Września 2008, 15:05 ]
PS do zobaczenia jutro
Z kartami sprawa jest dosyć skomplikowana, ale tak, będę mieć karty.
Nie będą to niestety te fajne, ładne karty którymi graliśmy w Krakowie, ale będzie się dało grać.
Szkoda że w tym samym czasie jest ta wycieczka do Szwajcarii i wielu osób nie będzie.
Także jutro po kolacji proszę się nie rozchodzić tylko zebrać w kupę i gramy.
Nie będą to niestety te fajne, ładne karty którymi graliśmy w Krakowie, ale będzie się dało grać.
Szkoda że w tym samym czasie jest ta wycieczka do Szwajcarii i wielu osób nie będzie.
Także jutro po kolacji proszę się nie rozchodzić tylko zebrać w kupę i gramy.
- gosia_gosia
- Użytkownik

Wpisujcie wasze wrażenia po Kongresie. Bo ja jestem pozytywnie zaskoczona Miło było spotkać jednocześnie tyle mądrych głów
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Było miło
Co do części oficjalnej, to jestem pod wrażeniem znakomitej organizacji i wielu ciekawych wykładów, wielkie słowa szacunku należą się wszystkim organizatorom i współorganizatorom (no może poza wpadką z bagażami dziś rano i wpadką z projektorem na pierwszym wykładzie plenarnym ). Na końcu była ankieta na najlepszy referat i drugie miejsce zajął kolega z pokoju obok, ze zwycięzcą nie miał szans już wygrać - nagrodami za odpowiednio 1.,2. i 3. miejsce były: laptop, aparat cyfrowy i zestaw gadżetów banku.
Miałem przyjemność zagrać w ktulu z osobami powyżej się wypowiadającymi, niestety ze względu na nadwrażliwą opiekę nad grupką świętokrzyską gra się dość szybko skończyła, ale poza grą też było wiele ciekawych zajęć w nocy . Doszły mnie słuchy, że najbliższy kongres może być za 2, a nie za 4 lata, także co młodsi mogą się jeszcze załapać drugi raz. Oby więcej takich imprez
Co do części oficjalnej, to jestem pod wrażeniem znakomitej organizacji i wielu ciekawych wykładów, wielkie słowa szacunku należą się wszystkim organizatorom i współorganizatorom (no może poza wpadką z bagażami dziś rano i wpadką z projektorem na pierwszym wykładzie plenarnym ). Na końcu była ankieta na najlepszy referat i drugie miejsce zajął kolega z pokoju obok, ze zwycięzcą nie miał szans już wygrać - nagrodami za odpowiednio 1.,2. i 3. miejsce były: laptop, aparat cyfrowy i zestaw gadżetów banku.
Miałem przyjemność zagrać w ktulu z osobami powyżej się wypowiadającymi, niestety ze względu na nadwrażliwą opiekę nad grupką świętokrzyską gra się dość szybko skończyła, ale poza grą też było wiele ciekawych zajęć w nocy . Doszły mnie słuchy, że najbliższy kongres może być za 2, a nie za 4 lata, także co młodsi mogą się jeszcze załapać drugi raz. Oby więcej takich imprez
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2008, o 21:08 przez Sylwek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Lucjusz
- Użytkownik

- Podziękował: 12 razy
I najbliższy kongres podobno odbędzie się w Krakowie:)
Tak czy siak, kongres świetny, sam jestem pod wielkim wrażeniem organizacji zarówno samych wykładów, jak i całej otoczki czy czasu wolnego... I niech przygoda z bagażami niepotrzebnie nie zaciemnia nam ogółu pozytywnych wrażeń!:)
Tak czy siak, kongres świetny, sam jestem pod wielkim wrażeniem organizacji zarówno samych wykładów, jak i całej otoczki czy czasu wolnego... I niech przygoda z bagażami niepotrzebnie nie zaciemnia nam ogółu pozytywnych wrażeń!:)
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
a co do odczuć bardziej negatywnych to raziło mnie jak niektórzy uczestnicy swobodnie rozmawiali o rozwiązaniach zadań z OM- raz np. jak szliśmy z auditorium maximum do collegium matematicum jeden gość podyktował jakiejś dziewczynie niemalże całe rozwiąznie zad. 1.. akurat było identyczne z moim i dobrze że już je wcześniej zrobiłem bo przeciwnie dziwnie bym sie z tym czuł.
za 2?Sylwek pisze:Było miło
Doszły mnie słuchy, że najbliższy kongres może być za 2, a nie za 4 lata, także co młodsi mogą się jeszcze załapać drugi raz.
szkoda że nie za rok, będąc w 2 liceum raczej nie mam się co spodziewać zaproszenia
wrażenia? JA CHCĘ JESZCZE RAZ!
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Dlaczego? Przecież dużą część tegorocznych uczestników stanowiły osoby, które już skończyły naukę w szkole średniej.Tai pisze:będąc w 2 liceum raczej nie mam się co spodziewać zaproszenia