Nowy czy stary zbiorek Kiełbasy?

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Ciri123
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: Ciri123 »

Witam

chciałam się was poradzić, czy bardziej opłaca się kupować ten 'starszy' zbiorek Kiełbasy ( mam na myśli te, wydane w 2006 roku:) czy też te, które dopiero co weszły ?(

Kod: Zaznacz cały

http://www.2000.com.pl/pics/s/Ok_c1.jpg
). Z tego co widzę w nowym zbioru jest mniej zadan - przypuszczam, że dlatego, że materiał do matury troszkę obcięto w 2008 roku - pytanie jest tylko takie, czy zadania są inne, czy po prostu okroili stary zbiorek do nowszych wymagań egzaminacyjnych... Bo jesli zadania te same to chyba lepiej kupic starą wersję i na niej lepiej się podszkolić :>

Ma już ktoś tą nowa wersję, co radzicie kupić ? Maturę z matmy planuję zdawac w tym roku skolnym na poziomie rozszerzonym - z tego co tutaj czytałam jest to najbardziej zachwalany zbiorek...
Awatar użytkownika
noemi
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: noemi »

ja miałam zbiorek "prehistoryczny" z roku 2000 i bardzo sobie chwalę, na pewno bardziej go się opłacało kupić niż nowy. Teraz wymagania maturalne niesamowicie skarlały a w tym b. starym były np. całki, elipsa i takie tam, ale większość zadań była podobna jak w nowym, myślę, że ten najnowszy ma pewnie gorszy poziom, a zadania są pewnie podobne jak w starszym, ale nie wiem nie widziałam tego nowego
fafus
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Post autor: fafus »

nowy zbiór posiada rozwiązania sporej części zadań, czego w starszych wydaniach nie ma (nie licząc rozwiązań arkuszy maturalnych)
medik03
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: medik03 »

ja posiadam nowy zbiór i jestem zadowolony. jest tak jak pisał fafus, że są rozwiązania do zadań lub wskazówki. Poza tym pisze co wykluczono na mature, więc bedziesz wiedziała z czego się uczyć
lukas_7
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Post autor: lukas_7 »

To jest też fajny zbiór - "Matematyka - nowa matura. 1001 zadań z pełnymi rozwiązaniami i komentarzami część 2". Tylko jest trochę drogi i trudno dostępny. Ja go miałem ale dokładnie go nie przeglądałem. Ale z tego co zauważyłem to dużo zadań jest takich jak w Kielbasie i wszystkie s rozwiazane.[/list]
ODPOWIEDZ