MiNI - PW - matematyka
MiNI - PW - matematyka
Nie znalazłem tego w starszych postach. Jaki był na ten kierunek próg w zeszłym roku?
- noemi
- Użytkownik

MiNI - PW - matematyka
Jaki był próg nie wiem ale wiem, że na 100 miejsc było 117 chętnych(jakiś czas temu znalazłam informację o tym na stronie PW), więc chyba nie musiał być zbyt wysoki.
W tym roku ma być większy limit miejsc ale myślę, że będzie też więcej chętnych, bo najprawdopodobniej studenci PW będą objęci nowym programem stypendialnym(1000zł/mies), pewnie sporo osób wybierze w takim wypadku matematykę na PW zamiast UW
W tym roku ma być większy limit miejsc ale myślę, że będzie też więcej chętnych, bo najprawdopodobniej studenci PW będą objęci nowym programem stypendialnym(1000zł/mies), pewnie sporo osób wybierze w takim wypadku matematykę na PW zamiast UW
- angel-of-fate
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
-
Tordek
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
MiNI - PW - matematyka
noemi , a skad ta pewnosc ze to wlasnie studenci PW a nie UW zostaną objęci tym programem?? (mówisz o tym programie dofinansowywania kierunkow "priorytetowych dla gospodarki"??) Z tego co wiem konkurs nie został rozstrzygniety?
2. Jesli chodzi o liczbę chetnych to co mówisz nie jest prawda.
3. Jesli chodzi o próg na 150 mozliwych punktow (100 za matematyke, 50 za fizyke ) przyjmowali w pierwszym rzucie od 86pkt. W tym roku przyjmuja o 25 osob wiecej, z racji tego ze w ostatnim roku lekko połowa wyleciała... Do końca roku pewnie jeszcze kilka osób wyleci lub zrezygnuje...
4. Zmienieli sposób rekrutacji, mysle ze warto sie po prostu zapoznac.
2. Jesli chodzi o liczbę chetnych to co mówisz nie jest prawda.
3. Jesli chodzi o próg na 150 mozliwych punktow (100 za matematyke, 50 za fizyke ) przyjmowali w pierwszym rzucie od 86pkt. W tym roku przyjmuja o 25 osob wiecej, z racji tego ze w ostatnim roku lekko połowa wyleciała... Do końca roku pewnie jeszcze kilka osób wyleci lub zrezygnuje...
4. Zmienieli sposób rekrutacji, mysle ze warto sie po prostu zapoznac.
- noemi
- Użytkownik

MiNI - PW - matematyka
pewności nie mam, przecież napisałam "najprawdopodobniej", w czerwcu się okaże, ale z tego co wiadomo politechniki i uniwersytety techniczne mają największe szanse.
Co do liczby chętnych, to parę miesięcy temu było to podane na stronie PW, teraz nie mogę tego znaleźć, więc może się pomyliłam.
Jeśli progi były od 86p. to nie były zbyt wygórowane
Co do liczby chętnych, to parę miesięcy temu było to podane na stronie PW, teraz nie mogę tego znaleźć, więc może się pomyliłam.
Jeśli progi były od 86p. to nie były zbyt wygórowane
-
Tordek
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
MiNI - PW - matematyka
a gdzie są wygórowane progi ? ;p
86/150 na PW
71/100 na UW(chyba nigdzie indziej wyzej juz nie bedzie )
Jesli chodzi o sprawe tego "konkursu", jesli chodzi o matematyke największe szanse na dotacje ma właśnie UW... ale tutaj ja sie nie bede kłócił, bo to moja subiektywna opinia:)
86/150 na PW
71/100 na UW(chyba nigdzie indziej wyzej juz nie bedzie )
Jesli chodzi o sprawe tego "konkursu", jesli chodzi o matematyke największe szanse na dotacje ma właśnie UW... ale tutaj ja sie nie bede kłócił, bo to moja subiektywna opinia:)
- noemi
- Użytkownik

MiNI - PW - matematyka
a w tym roku na matematykę na MiNI były takie progi:
po pierwszej rekrutacji 147/225 (143 osoby się dostały)
po drugiej już tylko 119/225
po pierwszej rekrutacji 147/225 (143 osoby się dostały)
po drugiej już tylko 119/225
-
Human89
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
MiNI - PW - matematyka
Sory za pytanie odbiegające od tematu. U was też nie da się zalogować na strone ubiegania się o akademik. Wpisauję swój nr z rekrutacji , hasło i nic.
- noemi
- Użytkownik

MiNI - PW - matematyka
rzeczywiście, są jakieś problemy, ale liczę, że nie będę musiała mieszkać w akademiku.
A co do tematu, to po kolejnej trzeciej już rekrutacji(na PW mogą być nawet 4 ale nie więcej) to próg spadł do 105/225, dużo niżej już nie może spaść, bo na liście rezerwowej najniższy wynik to 100 pkt.
A co do tematu, to po kolejnej trzeciej już rekrutacji(na PW mogą być nawet 4 ale nie więcej) to próg spadł do 105/225, dużo niżej już nie może spaść, bo na liście rezerwowej najniższy wynik to 100 pkt.