Siema. Wybieram się w tym roku na ekonomię, ale nie jestem jeszcze do końca zdecydowany czy SGGW czy Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie. Z jednej strony Warszawa - duże miasto, duze możliwości i bogata uczelnia z bardzo dobrą renomą, a z drugiej strony Kraków i uczelnia typowo ekonomiczna, z szerokim zakresem specjalności itp.
Z tego co patrze SGGW oferuje liczne praktyki w okresie wakacji w firmach ubezpieczeniowych, bankach, biurach maklerskich, firmach leasingowych, urzędzie skarbowym a nawet agencjach rządowych). Oczywiście są też praktyki w instytucjach rolniczych, oraz jakieś przedmioty rolnicze, ale to pewnie na pierwszym roku tylko.
Pomimo to jakoś ciągnie mnie w strone tego Krakowa i UEK i już prawie byłem zdecydowany tam pójść, ale kilak osób zdecydowanie poleca mi SGGW.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Dodam jeszcze ze jeżeli poszedłbym do Warszawy to mam tam zapewnione dosyć tanie mieszkanie w centrum, no i do Wawy mam sporo bliżej niz do Krakowa.
dzięki za opinie, pzodro!
SGGW czy UEK?
- N4RQ5
- Użytkownik

SGGW czy UEK?
Jeśli chcesz uczyć się ekonomii to idź na uczelnie ekonomiczną a nie techniczną. SGGW kształci dobrych inżynierów ale nie ekonomistów czy naukowców. To dobra i bogata szkoła ale o profilu nie współgrającym z nauką ekonomii. Ja na twoim miejscu zostałbym przy Krakowie.
-
ta_paula
- Użytkownik

- Podziękował: 41 razy
SGGW czy UEK?
Ja się wybieram na UEK i jak na razie jestem zadowolona z tej decyzji... Byłam składać papiery i bardzo mi sie ta uczelnia spodobała, fajna atmosfera, ludzie też wydawali się fajni. No i Kraków to jednak jest piękniejsze miasto niż Warszawa czy którekolwiek inne:)
-
Abrakadabra1
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
- N4RQ5
- Użytkownik

SGGW czy UEK?
Kraków i Warszawa to dwa zupełnie inne miasta. Kraków jest wspaniały na weekend ale jeśli chodzi o codzienne życie zdecydowanie wole Warszawę. Tu też znajdziesz od groma pięknych miejsc. Warszawa to nie tylko PKiN czy Al. Jerozolimskie
-
anusia.wawa
- Użytkownik

SGGW czy UEK?
Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie sie kłania, nie ma lepszej uczelni niż ta. Tylko tam Cie przygotują do pełnienia odpowiednich funkcji w zawodzie.