Fizyka - matura

raitokun
Użytkownik
Użytkownik

Fizyka - matura

Post autor: raitokun »

Witam
Jako iż za rok mam maturę i zamierzam zdawać fizykę chciałbym was prosić o drobną przysługę. Czy mógłby mi ktoś podać tytuły i wydawnictwa książek które najlepiej przygotują mnie do matury? Ogólnie to jestem dobry z matematyki, ale z fizyki mam dość duże zaległości i chciałbym to nadrobić póki jeszcze mam czas:) Szczególnie zależy mi by w tych podręcznikach znajdowały się przykładowo rozwiązane zadania. W III klasie będę mieć tylko 2 fizyki tygodniowo, więc muszę sam podjąć jakieś kroki by dobrze wypaść na maturze. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Konikov
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 66 razy

Fizyka - matura

Post autor: Konikov »

Z podręczników najlepszy jest... dobry nauczyciel/korepetytor. Poważnie, jeśli masz kogoś takiego w okolicy to się nie wahaj. Nie widziałem żadnego dobrego podręcznika do fizyki... Za to polecam zbiór zadań z politechniki warszawskiej (Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej, taki żółty, zadania dla kandydatów na studia techniczne) - jest bardzo dużo świetnych zadań oraz szczegółowe rozwiązania. Enjoy
MakCis
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 72 razy

Fizyka - matura

Post autor: MakCis »

Osobiście uważam, że korepetytor to ostateczność...raitokun, jeśli zależy Ci tylko na tym aby dobrze wypaść na maturze to polecam podręczniki Zamkoru. Teraz jednak przebudowali stronę i nie potrafię ich odnaleźć. Ewentualnie możesz zainwestować w "Podstawy fizyki" R. Resnicka, ale to dość duży wydatek, no i poza podstawami licealnymi zawiera działy przeznaczone dla studentów.
ODPOWIEDZ