Matura 2008
-
karol123
- Użytkownik

- Podziękował: 102 razy
Matura 2008
no mam zbiory:
-zbiór zadań do matmy
- Matematyka z + ( do liceum ogólnoksztalcacego)
-do fizyki
-zbiór zamkor i operon
no wiem ze w wakacje powinienem odpoczywac tylk osie boje o ta mature ;|
niewiem jak ja zdam rozszezona ;|
tego czeog w 1 klasie nie rozumialem po prostu opuszczalem i mialem pozniej problem zeby sie tego douczyc
nie chodzi mi o wynik 90% bo mysle ze to jest poza moim zasiegiem
z 70-80% powinno starczyc
CZYLI W WAKACJE NIC SIE NIE UCZYC? NAWET NIE POWTARZC NIC ?
[ Dodano: 9 Lipca 2008, 14:12 ]
a co do korepetycji to bede chodzil od wrzesnia
zalezy mi zeby isc na dobry kierunek
informatyka czy cos
-zbiór zadań do matmy
- Matematyka z + ( do liceum ogólnoksztalcacego)
-do fizyki
-zbiór zamkor i operon
no wiem ze w wakacje powinienem odpoczywac tylk osie boje o ta mature ;|
niewiem jak ja zdam rozszezona ;|
tego czeog w 1 klasie nie rozumialem po prostu opuszczalem i mialem pozniej problem zeby sie tego douczyc
nie chodzi mi o wynik 90% bo mysle ze to jest poza moim zasiegiem
z 70-80% powinno starczyc
CZYLI W WAKACJE NIC SIE NIE UCZYC? NAWET NIE POWTARZC NIC ?
[ Dodano: 9 Lipca 2008, 14:12 ]
a co do korepetycji to bede chodzil od wrzesnia
zalezy mi zeby isc na dobry kierunek
informatyka czy cos
Matura 2008
spokojnie. matura z matmy z roku na rok jest prostsza.
odpuść sobie w wakacje
jak zaczniesz od września to w zupełności wystarczy!
odpuść sobie w wakacje
jak zaczniesz od września to w zupełności wystarczy!
-
karol123
- Użytkownik

Matura 2008
mam taka nadzieje
tylko u mnie w klasie tez jest wiara co nie za bardzo sie przyklada do matmy i ma 4 tylko ze ja mysle ze oni maja jakis talent czy cos w tym stylu
bez nauki maja 4 i widze ze im to przychodzi latwiej niz u mnie ;|
moze to dlatego ze moi rodzice nie sa matematykami ?:)
tylko u mnie w klasie tez jest wiara co nie za bardzo sie przyklada do matmy i ma 4 tylko ze ja mysle ze oni maja jakis talent czy cos w tym stylu
bez nauki maja 4 i widze ze im to przychodzi latwiej niz u mnie ;|
moze to dlatego ze moi rodzice nie sa matematykami ?:)
Matura 2008
matematykami w sensie ścisłowcami czy absolwentami matematyki?moze to dlatego ze moi rodzice nie sa matematykami ?:)
jeśli nie jesteś ścisłowcem to ja bym się nie męczyła na Twoim miejscu i wybrała coś innego.
matmę albo się czuję albo nie.
tego się nie da nauczyć.
-
karol123
- Użytkownik

Matura 2008
w sensie absolwentami
moi rodzice studiowali historie;p
bez nauki mam 5 z niej aleeee.... uwazam ze po matematyce bede mial wiecej kierunkow od wyborow i szybciej znajde prace itp.
[ Dodano: 9 Lipca 2008, 14:39 ]
moi rodzice studiowali historie;p
bez nauki mam 5 z niej aleeee.... uwazam ze po matematyce bede mial wiecej kierunkow od wyborow i szybciej znajde prace itp.
[ Dodano: 9 Lipca 2008, 14:39 ]
to znaczy ze nie mam szans na dzanie matury ?olala pisze:
jeśli nie jesteś ścisłowcem to ja bym się nie męczyła na Twoim miejscu i wybrała coś innego.
matmę albo się czuję albo nie.
tego się nie da nauczyć.
- steal
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Matura 2008
Nie no bez przesady, maturę na pewno zdasz. Chodzi o to, że na tym majma się nie kończy i na studiach będziesz jej miał pod dostatkiem.
-
Human89
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Matura 2008
Sa gorsi od Ciebie co zdaja wiec Ty tez zdasz napewno. Jak nie rozumiem to nie omijaj tylko popros kogos o pomoc bo i tak Cie to nie minie.
-
karol123
- Użytkownik

Matura 2008
czyli od wrzesni na korepetycjach mam jechac od poczatku caly material czy tylko to czego nie umiem ?
na ile jestem w stanie sie nauczyc % ?
bo chyba powyzej 80% nie ma szans...
na ile jestem w stanie sie nauczyc % ?
bo chyba powyzej 80% nie ma szans...
- steal
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Matura 2008
Spokojnie, nie panikuj (będzie jeszcze na to czas i miejsce ). Masz jeszcze dwa lata do matury, osobiście bym się na razie wstrzymał z korepetycjami, szkoda wydawać pieniądze w tym momencie. Proponuję zakup zbioru pana Kiełbasy i systematyczne rozwiązywanie zadań na bieżąco w trakcie roku szkolnego. Jak czegoś nie wiesz - pytasz się na forum. Polecam także śledzenie tematów które pojawiają się na forum i w miarę swoich możliwości uczestniczenie w nich - jest to idealny sposób na uzupełnianie pewnych braków w wiedzy.
A nauczyć się możesz nawet na 100%. Ja w pierwszej klasie miałem słabą 3 i dopiero w połowie drugiej klasy wziąłem się za siebie robiąc zadania ze zbiorów i na forum matematycznym (konkurencyjnym ). Ostatecznie, w wyniku błędów rachunkowych napisałem maturę z matmy w tamtym roku na 92%. Więc zakładanie z góry na dwa lata wcześniej swojego wyniku mija się z celem, to prawie 700 dni, tylko od Ciebie zależy jak ten czas wykorzystasz.
powodzenia =)
A nauczyć się możesz nawet na 100%. Ja w pierwszej klasie miałem słabą 3 i dopiero w połowie drugiej klasy wziąłem się za siebie robiąc zadania ze zbiorów i na forum matematycznym (konkurencyjnym ). Ostatecznie, w wyniku błędów rachunkowych napisałem maturę z matmy w tamtym roku na 92%. Więc zakładanie z góry na dwa lata wcześniej swojego wyniku mija się z celem, to prawie 700 dni, tylko od Ciebie zależy jak ten czas wykorzystasz.
powodzenia =)
- noemi
- Użytkownik

Matura 2008
a ja robiłam zadania w wakacje już od I klasy(chociaż wolałam raczej te ponadprogramowe i niematuralne) i już od kilku lat zawsze czegoś się uczę w wakacje(nie żeby całe wakacje) jeszcze od tego nie umarłam teraz np. chodzę na zajęcia z rysunku, a w czerwcu był fajny kurs z matematyki dla trzecioklasistów za darmo, z rzeczami ponadprogramowymi, jeszcze powtórzą go we wrześniu jakby ktoś z okolic Białegostoku był zainteresowany to informacje są na stronie CKU.
Systematyczne uczenie jest strasznie ważne, bo jak z matmy się zgubisz to trudno się pozbierać, tak mi się wydaje, zresztą jakiś tydzień przed maturą często ludziom strasznie nie chce się uczyć, nie ma co liczyć, że wtedy opanujesz nielubiane działy.
Systematyczne uczenie jest strasznie ważne, bo jak z matmy się zgubisz to trudno się pozbierać, tak mi się wydaje, zresztą jakiś tydzień przed maturą często ludziom strasznie nie chce się uczyć, nie ma co liczyć, że wtedy opanujesz nielubiane działy.
- noemi
- Użytkownik

Matura 2008
z matmy 92%
z fizyki 75%(nie jestem zadowolona, ale nie bardzo się przygotowywałam, tyle co nauka na bieżąco do klasówek, a tak to dzień przed maturą coś tam powtarzałam)
z polskiego 94%, z angielskiego podst 92%.
W zasadzie to zależało mi tylko aby jakoś tam zdać, bo wygrałam konkurs mini i już mi nie zależało na maturze.
z fizyki 75%(nie jestem zadowolona, ale nie bardzo się przygotowywałam, tyle co nauka na bieżąco do klasówek, a tak to dzień przed maturą coś tam powtarzałam)
z polskiego 94%, z angielskiego podst 92%.
W zasadzie to zależało mi tylko aby jakoś tam zdać, bo wygrałam konkurs mini i już mi nie zależało na maturze.
-
karol123
- Użytkownik

Matura 2008
jak wy mozecie miec z matmy powyzej 90% :O o 100% juz nie wspomne ^^
w gimn sobie olalem matematyke i nie wiem czasem czy teraz to nie wyjdzie
noemi a w gimn mialas same 5 z matmy? mozna sie tego nauczyc "od 0" w 2 lata ?:)
czy ktos w twojej klasie sobie olewal matme i zdal na kolo 90%
pozdraffiam.
w gimn sobie olalem matematyke i nie wiem czasem czy teraz to nie wyjdzie
noemi a w gimn mialas same 5 z matmy? mozna sie tego nauczyc "od 0" w 2 lata ?:)
czy ktos w twojej klasie sobie olewal matme i zdal na kolo 90%
pozdraffiam.
-
frej
Matura 2008
jeśli nie masz większego problemu ze zrozumieniem nowego materiału jeśli ktoś Ci wytłumaczy, tzn. jeśli nie miałeś piątki tylko z lenistwa, to bez problemu sobie poradzisz