Wydział mechatroczniczny i elektryczny?
-
Human89
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
CZym sie rózni AiR na obu z tych wydziałów? Który radzicie wybrać?
-
Human89
- Użytkownik

o PW. Jak mozna to prosze o szybkie odpowiedzi bo dzisiaj koniec rejestracji a ja dalej nie wiem co wybrac
Mechatroniczny będzie pewnie bardziej mechaniczny, więcej mechaniki, konstrukcji maszyn itp. (czyli i fizyki pewnie też, wszystko co z mecha- mi kojarzy mi się sie fizą).
Elektryczny bardziej nastawiony na elektronikę. Z AiR więcej będzie tam automatyki, a więc programowania, sterowania wszelkich urządzeń. Czyli też np. (teoretycznie) łatwiej będzie Ci zaprogramować robota, niżeli go zbudować.
Aha, powyższe info nie jest w pełni pewne, to są moje wnioski z wyczytanych różnych opinii, niestety nie znalazłem żadnego bezpośredniego porównania.
Jak komuś to ułatwi to niech sobie pobierze program kierunku ze stron odpowiednich wydziałów.
BTW, też miałem dylemat jakiś czas, bo też złożyłem na AiR, i wybrałem w. elektryczny. Szkoda, że na Elce już nie ma tego (makro)kierunku...
Elektryczny bardziej nastawiony na elektronikę. Z AiR więcej będzie tam automatyki, a więc programowania, sterowania wszelkich urządzeń. Czyli też np. (teoretycznie) łatwiej będzie Ci zaprogramować robota, niżeli go zbudować.
Aha, powyższe info nie jest w pełni pewne, to są moje wnioski z wyczytanych różnych opinii, niestety nie znalazłem żadnego bezpośredniego porównania.
Jak komuś to ułatwi to niech sobie pobierze program kierunku ze stron odpowiednich wydziałów.
BTW, też miałem dylemat jakiś czas, bo też złożyłem na AiR, i wybrałem w. elektryczny. Szkoda, że na Elce już nie ma tego (makro)kierunku...
-
Human89
- Użytkownik

No ja chyba wybiore elektryczny jednak. No wlasnie zaluje ze nie ma na elce AiR. Poza tym jak jest z tym mechatronicznym. Kierunek wybiera sie po roku ale w razie zbyt duzej liczby kandydatow co decyduje, pkt maturalne czy srednia? Z gory dzieki za info