pw i informatyka

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
jaceklol
Użytkownik
Użytkownik

pw i informatyka

Post autor: jaceklol »

Witam,

mam problem, nie wiem czy iść na Wydział Elektroniki i Technik Informacyjnych czy Wydział Matematyki i Nauk Informacyjnych?

Ogólnie nie lubię i jestem słaby z fizyki. moje główne zainteresowania to programowanie oraz administracja sieciami i w tym kierunku chciałbym iść.

wydaje mi się, że w tym przypadku chyba lepiej mini, ale czy tam nie wejdę bardziej w matematykę niż informatykę?
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 119 razy

pw i informatyka

Post autor: soku11 »

Moge ci jedynie powiedziec, ze na EiTI jest niestety fizyka (pierwszy termin na egzaminie uwalilo prawie polowe osob). I to raczej trudna :/ Informatyka ogolnie tak bardziej od wewnatrz komputera. Budowa podstawowych ukladow logicznych, ktore np. mnoza, dziela, itd... Wiec trzeba troche tez o pradach wiedziec, itd... Ogolnie polecam POZDRO
karolas
Użytkownik
Użytkownik

pw i informatyka

Post autor: karolas »

Jaceklol : Ja również miałem ten problem i bardzo długo ze sobą walczyłem - ostatecznie wybrałem wydział MINI. A tak przy okazji , to ile zebrałeś punktów rankingowych na pw?

Podobno na wydziale MINI studiuje się przyjemniej i trochę łatwiej osobom nie lubiącym fizyki , za to lubiącym matmę.
jaceklol
Użytkownik
Użytkownik

pw i informatyka

Post autor: jaceklol »

195 pkt

jak tak przejrzałem więcej strony wydziałów to zdecydowałem jednak, że eiti.

wezmę się mocno za fizykę i mam nadzieję, że sobie poradzę.
na mini jak dla mnie to za dużo matmy w stosunku do infy.

btw. czy znacie może przypadki zmiany wydziałów z eiti na mini? czytałem regulamin i wiem, że jest to możliwe, ale ja to się ma w praktyce?
ODPOWIEDZ