Mam do Was pytanie, czy jeśli dostałem z rozszerzonych:
matematyka... 100%
angielski... 89%
fizyka... 87%
(co daje mi 95,2 punktów rekrutacyjnych)
to jakie jest prawdopodobieństwo dostania się na informatykę na UW? I jeśli ktoś z Was na tym kierunku studiuje, to czy może wydać opinię na jego temat opinię?
Nie masz wogole szans. Biora od 98 punktow rekrutacyjnych. Wogole pozegnaj sie ze studiowaniem z takimi slabymi wynikami.
No sory, ale takie bezsensu pytanie czy sie dostaniesz, to i taka odpowiedz... Prog byl rok temu 86-88 wiec ludzie ktorzy mieli w tych granicach srednio moga sie martwic... POZDRO
Dzięki chociaż za info jakie ostatnio progi były Gdzie można znaleźć pewne info o progach na poszczególnych wydziałach na UW? Dotychczas widziałem tylko oficjalne zestawienia z PW.
-------
Napisz jeszcze, jeśli możesz, czemu poleciłbyś mi studiować na PW, a nie na UW
Nie mam pojecia gdzie jest to info. Mowie o progach na informatyke tylko ze swojego doswiadczenia.
Co do polecenia PW, a nie UW - nie bede nic zachwalal. To sa dwie oddzielne, bardzo dobre uczelnie rozniace sie programami, itd wiec wybor nalezy dokonywac pod katem twoich zainteresowan, a nie opinii osob trzecich. POZDRO
Informatyka na UW i PW jest uczona pod zupełnie innym kątem. Na UW podstawą do wszystkiego jest teoria praktyka to rzecz o którą w pewnym zakresie trzeba postarać się samodzielnie. Natomiast jeśli ktoś ma problemy z matematyką i myśli raczej o informatyce jako 'nauce stosowanej' to na MIMUW może się męczyć. Tu się więcej myśli niż koduje.
A tak w temacie progów, czy z 88 punktami rekrutacyjnymi mam jakieś szanse na matematykę UW? W zeszłym roku próg był ok. 71 ptk., ale wiadomo, teraz podniesie się w górę...
yrk pisze:A tak w temacie progów, czy z 88 punktami rekrutacyjnymi mam jakieś szanse na matematykę UW? W zeszłym roku próg był ok. 71 ptk., ale wiadomo, teraz podniesie się w górę...
Zadzwoń do wróżki - może Ci powie
A tak na poważnie, zastanów się kto jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie Rekrutacja to nie gra w ruletkę, ale i tak trudno przewidzieć jak to będzie wyglądać. Najważniejsze to się na coś konkretnie zdecydować i na wszelki wypadek mieć jeszcze jakieś inne możliwości.
Świadectwo dojrzałości powinno zobowiązywać do ....... dojrzałych wyborów. Podejmij decyzję i czekaj co będzie dalej.
soku11 pisze:Nie masz wogole szans. Biora od 98 punktow rekrutacyjnych. Wogole pozegnaj sie ze studiowaniem z takimi slabymi wynikami.
No sory, ale takie bezsensu pytanie czy sie dostaniesz, to i taka odpowiedz... Prog byl rok temu 86-88 wiec ludzie ktorzy mieli w tych granicach srednio moga sie martwic... POZDRO
próg był 90,2 czyli znacznie się podniósł w górę( w tym przypadku 4% to sporo).
Więc kolegi dyelmat (mial 92%) wcale nie był nie uzasadniony...