AGH: budownictwo na GIG v AiR na EAIiE
-
lllukaszzz963
- Użytkownik

witam
a wiec mam dylemat zastanawiam się nad tymi dwoma kierunkami
nie wiem ,który wybrać
chciałbym zapytać Was o perspektywy po tych kierunkach co można robić po takim budownictwie a co po automatyce i robotyce:?:
wydaje mi sie że dużo osób rzuca się teraz na budownictwo i w przyszłości może być za wiele osób w tej branży i trudności ze znalezieniem pracy chociaż jak dla dla przemawia za tym kierunkiem praca w terenie( tylko dokładnie nie wiem co taki absolwent budownictwa w zasadzie robi);):mrgreen:
automatyka i robotyka to pewnie pisanie programów ehh nie chciałbym siedzieć ciągle przy komputerze także na dzień dzisiejszy wybrałbym budownictwo
bardzo proszę o wasze opinie
a wiec mam dylemat zastanawiam się nad tymi dwoma kierunkami
nie wiem ,który wybrać
chciałbym zapytać Was o perspektywy po tych kierunkach co można robić po takim budownictwie a co po automatyce i robotyce:?:
wydaje mi sie że dużo osób rzuca się teraz na budownictwo i w przyszłości może być za wiele osób w tej branży i trudności ze znalezieniem pracy chociaż jak dla dla przemawia za tym kierunkiem praca w terenie( tylko dokładnie nie wiem co taki absolwent budownictwa w zasadzie robi);):mrgreen:
automatyka i robotyka to pewnie pisanie programów ehh nie chciałbym siedzieć ciągle przy komputerze także na dzień dzisiejszy wybrałbym budownictwo
bardzo proszę o wasze opinie
-
Human89
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Na Twoim miejscu wziąłbym AiR. Sam prawdopodobnie idę na ten kierunek. Po pierwsze nie siedzi się przed kompem, a napewno nie cały czas. Większość to programowanie sterowników i takie tam. Budownictwo też dobry kierunek, ale nie wiem czy praca przy 20 stopniowym mrozie jest taka przyjemna.
PS. Co to znaczy EAIiE?
PS. Co to znaczy EAIiE?
-
lllukaszzz963
- Użytkownik

EAIiE to na Akademi Górniczo Hutniczej wydział elektrotechniki automatyki informatyki i elektroniki
-
see-you
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
Human89-raczej gorsza to jest praca przy takiej pogodzie jaka mamy teraz-upał. raczej przy tak wysokich mrozach to prace sa ograniczane. i na pewno wszystko jest zalezne od specjalnosci, ktora sie wybralo.
-
johny111
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
żadko się pracuje w swoim zawodzie wiec na twoim miejscu wybrałbym to co Cię bardziej interesuje
zresztą sam wybieram się na Budownictwo ale do GLiwic ;D
zresztą sam wybieram się na Budownictwo ale do GLiwic ;D
-
lllukaszzz963
- Użytkownik

Internuje sie trochę programowaniem mieliśmy tego trochę w szkole chodziłem na mat-info
także jakieś podstawy mam, budownictwo trochę bardziej mnie pociąga----> lobię jak coś się dzieje (uczestniczyłem przy budowie domu od podstaw i trochę się na to napatrzyłem;p)
jednakże nie wiem co robi taki absolwent budownictwa bo nie chciałbym pracować z łopatą czy też przenosić pustaki ;d
także jakieś podstawy mam, budownictwo trochę bardziej mnie pociąga----> lobię jak coś się dzieje (uczestniczyłem przy budowie domu od podstaw i trochę się na to napatrzyłem;p)
jednakże nie wiem co robi taki absolwent budownictwa bo nie chciałbym pracować z łopatą czy też przenosić pustaki ;d
-
see-you
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
z łopata to raczej lata pracownik fizyczny, ktory nie skonczyl szkoly. chociaz na pewno nie tylko jest to praca w biurze, czasem trzeba wyjsc na budowe dopilnowac wszystkiego albo pokierowac ludzmi.lllukaszzz963 pisze:Internuje sie trochę programowaniem mieliśmy tego trochę w szkole chodziłem na mat-info
Też zastanawiałam się nad budownictwem przez długi czas, ale doszłam do wniosku, że dla kobiety to jednak ciężki zawód. Poza tym z pracą wcale nie jest tak kolorowo. Zanim trafi się do biura mija trochę czasu. A tak to pozostaje budka na budowie
Poza tym jeśli bierzesz pod uwagę AGH to tam z tymi uprawnieniami jest trochę inaczej podobno. Po AGH nie buduje się domów ani dróg (pewnie czytałeś o specjalnościach:)).
Automatyka i robotyka to przyszłościowy kierunek i zamawiany w nadchodzącym roku akademickim. Poza tym wydział samogłosek na AGH to najlepszy wydział! Tyle, że dostać się ciężko.
Sama zastanawiam się nad Informatyką stosowaną na tym wydziale ale obawiam się, że moje % nie wystarczą na ten elYtarny wydział
BTW, na ile liczysz % z matury?
Poza tym jeśli bierzesz pod uwagę AGH to tam z tymi uprawnieniami jest trochę inaczej podobno. Po AGH nie buduje się domów ani dróg (pewnie czytałeś o specjalnościach:)).
Automatyka i robotyka to przyszłościowy kierunek i zamawiany w nadchodzącym roku akademickim. Poza tym wydział samogłosek na AGH to najlepszy wydział! Tyle, że dostać się ciężko.
Sama zastanawiam się nad Informatyką stosowaną na tym wydziale ale obawiam się, że moje % nie wystarczą na ten elYtarny wydział
BTW, na ile liczysz % z matury?
-
lllukaszzz963
- Użytkownik

nie chcę w tym momencie na ile liczę bo różnie może być a w to że samogłoski są elitarnym wydziałem nie wątpię tylko chodzi o to żeby za 3-5 lat mieć ciekawą pracę a nie satysfakcje że chodziło się na elitarny wydział
a co to jest ta budka na budowie??
a co to jest ta budka na budowie??
nie widziałeś nigdy?a co to jest ta budka na budowie??
budownictwo to ciężki kawałek chleba. Uprawnienia podobno robi się długo.
I praca nie wygląda tak jak w serialu Na wspólnej
-
tomek11
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Inżynier budownictwa to:lllukaszzz963 pisze:Internuje sie trochę programowaniem mieliśmy tego trochę w szkole chodziłem na mat-info
projektant konstrukcji,
kierownik budowy, menedżer projektu, koordynator procesu projektowego,
specjalista z dziedziny fizyki budowli,
inżynier budownictwa wodnego,
inżynier komunikacji,
kosztorysant - specjalista z dziedziny kosztorysowania i zamówień budowlanych,
specjalista mechaniki gruntów,
specjalista z dziedziny instalacji podziemnych, inżynier inżynierii środowiska,
olala-o uprawnienia mozna sie ubiegac, jezeli skonczymy studia (5 lat) i odbedziemy wymagana ilosc praktyk zawodowych. nastepnie o ile spelnione beda te warunki i izba dopusci nas do egzaminu, zdajemy egz ustny i pisemny. zdamy to mamy uprawnienia. wiec nie matrwcie sie o to, najpierw skonczcie 5 lat studiow, a to wcale nie jest takie latwe.
-
lllukaszzz963
- Użytkownik

- Aramil
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
no to co sie robi ?:D bo chcialem isc na ten kierunek wlasnie na AGH ale w zasadzie nie wiem co mozna robic po takich specjalnosciacholala pisze:Poza tym jeśli bierzesz pod uwagę AGH to tam z tymi uprawnieniami jest trochę inaczej podobno. Po AGH nie buduje się domów ani dróg (pewnie czytałeś o specjalnościach:)).
Sama nazwa specjalności mówi za siebie...Aramil pisze:no to co sie robi ?:D bo chcialem isc na ten kierunek wlasnie na AGH ale w zasadzie nie wiem co mozna robic po takich specjalnosciacholala pisze:Poza tym jeśli bierzesz pod uwagę AGH to tam z tymi uprawnieniami jest trochę inaczej podobno. Po AGH nie buduje się domów ani dróg (pewnie czytałeś o specjalnościach:)).