Informatyka UWr

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Hobbs
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka UWr

Post autor: Hobbs »

Witam,

Jestem tutaj nowy Jak wielu z was wybieram się na informatykę. Niestety, nie uzyskałem "wybitnego" wyniku na maturze z mat roz, bo jest to od 54-60%. Powiedzmy, że nie jest źle, jak na to, że byłem w "humanistycznej" klasie i zacząłem się uczyć w Grudniu właściwie od zera

Z dwóch źródeł wiem, że wymagania na informatykę na uniwersytecie wrocławskim są niskie, a nawet bardzo niskie. Według kalkulatora na ich stronie w ubiegłym roku wystarczyło jedynie zdać maturę na poziomie podstawowym! Jak to jest z tą informatyką na Uwr? Ktoś się wybiera?

Pozdrawiam[/quote]
Awatar użytkownika
N4RQ5
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka UWr

Post autor: N4RQ5 »

Szczerze wątpię by wymaganie były bardzo niskie bo to chyba drugi informatyczny wydział w Polsce. Na pewno jest trochę prościej niż na powiedzmy UW ale sądzę że z wynikiem poniżej 80% może być ciężko. No ale to raczej moje przypuszczenia niż fakty. Może ktoś będzie miał konkretne dane.
Hobbs
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka UWr

N4RQ5 pisze:Szczerze wątpię by wymaganie były bardzo niskie bo to chyba drugi informatyczny wydział w Polsce. Na pewno jest trochę prościej niż na powiedzmy UW ale sądzę że z wynikiem poniżej 80% może być ciężko. No ale to raczej moje przypuszczenia niż fakty. Może ktoś będzie miał konkretne dane.
Też się zdziwiłem, ale tak wynika z tego kalkulatora. Mam krewniaka też na tym samym wydziale, ale na matematyce, który mówił, że tam przyjmowano od 30% podst też (sam miał 90 parę rozsz.) ...

Gdzieś czytałem, że owszem dużo osób się rok temu zgłosiło, i próg miał być znacznie wyższy, ale dużo osób zrezygnowało (czy coś w tym rodzaju) i stąd niski próg...

No, nie wiem. Ma ktoś może jakieś informacje na temat informatyki na UWr?

PS. z tym 80% chodziło Ci o rozsz, nie? Jeżeli tak będzie, no to mogę się chyba pożegnać z tym kierunkiem:-)
mikel
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka UWr

Post autor: mikel »

Z tego co mi wiadomo, to aby dostać się na informatykę trzeba było zdobyć co najmniej 60% z rozszerzonej matematyki, a tak niski próg ostateczny wynikał z tego, że sporo osób nie potwierdziło swojego wyboru i nie złożyło wymaganych dokumentów
Hobbs
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka UWr

mikel pisze:Z tego co mi wiadomo, to aby dostać się na informatykę trzeba było zdobyć co najmniej 60% z rozszerzonej matematyki, a tak niski próg ostateczny wynikał z tego, że sporo osób nie potwierdziło swojego wyboru i nie złożyło wymaganych dokumentów
Czyli ten próg ostateczny (30 % pp) był jednak aż tak niski?
mikel
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka UWr

Post autor: mikel »

Tak.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Podziękował: 6 razy

Informatyka UWr

Post autor: Jan Kraszewski »

Mysle, ze masz spore szanse, tym bardziej ze rekrutacja jest ustawiona tak, ze jakikolwiek pozytywny wynik z matury rozszerzonej jest lepszy od 100% z podstawowej.
JK
ODPOWIEDZ