Co na studia??
-
fala19
- Użytkownik

Co na studia??
Co byście proponowali zdawać na maturze osobie, ktora chce sie wybrac na studia typu: Finanse, Rachunkowosc, Ksiegowosc??
Co oprocz przedmiotow szkolnych powinien uczyc sie indywidualnie (np. kursy, programy komputerowe itp) oraz jak myslicie czy oplacalne w dzisiejszym swiecie sa te studia??
dzieki za info
Co oprocz przedmiotow szkolnych powinien uczyc sie indywidualnie (np. kursy, programy komputerowe itp) oraz jak myslicie czy oplacalne w dzisiejszym swiecie sa te studia??
dzieki za info
-
Majdan
- Użytkownik

Co na studia??
U mnie w mieście panuje opinia, że jeżeli finanse/zarządzanie/ekonomia to tylko SGH. Jeżeli inna uczelnia trzeba zastanowić się nad zmianą kierunku (jeżeli to możliwe).
Może to i przesadne, ale trochę w tym prawdy jest...
Może to i przesadne, ale trochę w tym prawdy jest...
-
pwk89
Co na studia??
Majdan czytaj uważniefala19 pisze:Co byście proponowali zdawać na maturze osobie, ktora chce sie wybrac na studia typu: Finanse, Rachunkowosc, Ksiegowosc??
Oczywiście że powinienes zdawać matematykę i geografię.
-
Majdan
- Użytkownik

Co na studia??
pwk89 pisze:Majdan czytaj uważniefala19 pisze:Co byście proponowali zdawać na maturze osobie, ktora chce sie wybrac na studia typu: Finanse, Rachunkowosc, Ksiegowosc??
Oczywiście że powinienes zdawać matematykę i geografię.
To Ty czytaj uważnie ;]fala19 pisze:oraz jak myslicie czy oplacalne w dzisiejszym swiecie sa te studia??
dzieki za info
Wchodzi, ale z tego co wiem to tylko na politechnikach. Tam możesz zamiast geografii do wyboru fizyke (na PW jest takin sam przelicznik).fala19 pisze:a czy fizyka wchodzi w gre??
Zresztą, nikt Ci lepiej nie powie jak sam sobie nie przeczytasz reguł rekrutacji.
Są strony z informacjami co ile i gdzie trzeba. Zorientuj się i zobacz później na stronach uczelni jakie są dokładne wymaganie.
Na ten kierunek potrzebna Ci będzie matma, angielski (lub ew inne języki, dobrze gdyby było ich więcej niż jeden), geografia głównie (chociaż jak sam pisałem można też mieć fizykę na poli a nawet historię lub WOS na niektórych uniwersytetach).
Pzdr
-
fala19
- Użytkownik

Co na studia??
ok.. dzieki... a co jesli na maturze zdam mate i fizyke... to na co potem mozna sie wybrac??
-
Lewy
- Użytkownik

Co na studia??
Przede wszystkim na większość kierunków na politechnice.fala19 pisze:ok.. dzieki... a co jesli na maturze zdam mate i fizyke... to na co potem mozna sie wybrac??
... ci-studiow
-
Einstein ;)
- Użytkownik

Co na studia??
na SGH masz tak:
1.) matematyka lub fizyka
2.) geografia lub historia lub WOS
3.) język nowożytny
to na rozszerzeniu
4.) drugi język
na podstawie
no i oczywiście 5.) polski, ale to obowiązkowe
1.) matematyka lub fizyka
2.) geografia lub historia lub WOS
3.) język nowożytny
to na rozszerzeniu
4.) drugi język
na podstawie
no i oczywiście 5.) polski, ale to obowiązkowe
-
Majdan
- Użytkownik

Co na studia??
Kolega jak będzie zainteresowany to sobie poszpera w intercie co i jak się liczy na jakie studia i uczelnie. Google nie boli.
My możemy mu pomóc w subiektywnej odpowiedzi na jego pytania.
My możemy mu pomóc w subiektywnej odpowiedzi na jego pytania.
-
Einstein ;)
- Użytkownik

-
Majdan
- Użytkownik

Co na studia??
No nie wiem czy to decyduje. Np. dla mnie ma to marginalne znaczenie.A najlepiej było by gdyby kolega powiedział gdzie mieszka, bo to przeważnie w dużym stopniu decyduje o studiach.
Najważniejsza jest dla mnie dobra uczelnia. Może ew. gdybym miał jechać na drugi koniec polski (ale Wawa jest w centrum - w sumie blisko zewsząd) - połączenie dobre. A jak gorsze uczelnie do zawsze znajdzie coś pod nosem.
Kolega wybierze co będzie wolał i nie róbcie hop z topicu, żeby coś pisać bo to nie ma sensu. Odpowiadajmy głównie na to o co się pyta, a nie piszemy oczywiste rzeczy.