Olimpiada o "Diamentowy indeks AGH"
- dabros
- Użytkownik

- Podziękował: 48 razy
ja osobiście mam 72%, ale to też marnie (przekombinowałem z pierwszym, oraz błędy rachunkowe w procentach i ostatnim)Chyba bardzo chcą mnie na tym AGH skoro dali mi 71% z matmy
[ Dodano: 29 Marca 2008, 20:35 ]
czy ktoś ma może informacje na temat liczby finalistów ? - interesuje mnie matematyka i fizyka
-
ta_paula
- Użytkownik

- Podziękował: 41 razy
Już za dwa dni widzimy się w Krakowie... Czego się spodziewacie w trzecim etapie? Prawdopodobieństwa pewnie i tym razem nam nie podarują, a co poza tym? Dużo trudniejsze bedą zadania niż wcześniej, jak sądzicie?
- dabros
- Użytkownik

sądzę, że z matematyki mogło przejść nawet około 500 osób (w samym Przemyślu było ponad 200 na drugim etapie), więc zadania będą trudne, po to, aby laureatami zostało nie więcej niż 50 osób
choć z drugiej strony jeżeli ktoś planował, że poprzednie etapy miały być trudne, to zapowiada się całkiem ciekawie :0
choć z drugiej strony jeżeli ktoś planował, że poprzednie etapy miały być trudne, to zapowiada się całkiem ciekawie :0
- nuclear
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
ja mam tylko jedną prośbę. Mógłby ktoś po egzaminie wrzucić dokładne treści zadań żebym mógł patrząc na nie "obliczyć" przypuszczalny poziom zadań z fizyki a co za tym idzie czy jest sens żebym tam jechał.
-
asiulka17a
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Zadania chyba raczej będą na tym samym poziomie, co wcześniejsze dwa etapy, a jest to poziom zadań na egzaminy wstępne (te dawne) na uczelnie...
Po prostu zależy im na pozyskaniu dobrych uczniów, nie tylko wybitnych olimpijczyków, ale przeciętnych, dobrych osób...
Przynajmniej mam taką nadzieje
Do zobaczenia jutro w jakiej sali i w którym budynku piszecie?
Po prostu zależy im na pozyskaniu dobrych uczniów, nie tylko wybitnych olimpijczyków, ale przeciętnych, dobrych osób...
Przynajmniej mam taką nadzieje
Do zobaczenia jutro w jakiej sali i w którym budynku piszecie?
Ja osobiście miałem 77% ;].
Czy ktoś pamięta ile trwał etap okręgowy lub wie ile będzie trwał centralny?
Czy ktoś pamięta ile trwał etap okręgowy lub wie ile będzie trwał centralny?
- dabros
- Użytkownik

osobiście wydaje mi się, że okręgowy trwał 150 minut (bo na fizyce było 5 zadań, każde na pół godziny, a matma czasowo taka sama)
-
Suvi
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
pozdrawiam wszystkich ze 105 ;D
ogolnie zadania byly do przyjecia ;D nie licze na indeks, ale jestem z siebie zadowolona ^^ tlyko czemu tak malo kobiet na tejze olimpiadzie? ;p
ogolnie zadania byly do przyjecia ;D nie licze na indeks, ale jestem z siebie zadowolona ^^ tlyko czemu tak malo kobiet na tejze olimpiadzie? ;p