Konkurs "Kwadratura Koła"
-
Żywy
- Użytkownik

Jeżeli twierdzisz, że czasu za mało to to już Twój problem, na każde zadanie jest sposób aby zrobić je bardzo szybko.
Co do braku brudnopisu to o to możesz mieć pretensje tylko do szkoły.
I na pewno jest to konkurs z matmy, bo z polskiego nigdy nie byłem dobry, a w tym idzie mi całkiem nieźle ;p
Nie podoba się to nie startujcie
Pozdro
Co do braku brudnopisu to o to możesz mieć pretensje tylko do szkoły.
I na pewno jest to konkurs z matmy, bo z polskiego nigdy nie byłem dobry, a w tym idzie mi całkiem nieźle ;p
Nie podoba się to nie startujcie
Pozdro
-
*Kasia
- Użytkownik

- Podziękował: 62 razy
Każdy konkurs ma swoją specyfikę. W "Kwadraturze" jest nią rozbudowana treść. Jednym to pasuje, innym nie. Zgadzam się ze zdaniem Żywego: "Nie podoba się to nie startujcie". Nic dodać, nic ująć.
W kwestii brudnopisu, to pamiętam, że ja miałam. Nie wiem, czy własny, czy od szkoły - liczy się fakt.
W kwestii brudnopisu, to pamiętam, że ja miałam. Nie wiem, czy własny, czy od szkoły - liczy się fakt.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
W innych konkursach to liczy się przede wszystkim frajda, a nagrody są tak przy okazji, a w Kwadraturze startuje raczej dla nagrod, bo to wielka frajda rozwiązywać niedoprecyzowane zadania w pośpiechu. Racja każdy konkurs ma specyfikę, a w Kwadraturze jest nią rozbudowana i NIEPRECYZYJNA treść. To raczen nikomu nie pasuje. Prawie cała moja klasa twierdzi, że ze wszystkich konkursów, kwadratura jest najmniej fajna :/ (a części o której mówię po prostu się nie pytałem ). Co do brudnopisu może to kwestia przypadku, albo tego, że zacząłem pisać później (choć to raczej nie, bo tam by mi dała wszystko jak mi dawała karte odpowiedzi i treści), ale go nie miałem :/.
-
*Kasia
- Użytkownik

- Podziękował: 62 razy
Nie, biorą przykład z OM...dabros pisze:już 27 marca a wyników wciąż nie ma - a miały być 26 marca!
czy to ma być przedwczesny 1 kwietnia?!
-
eDusia
- Użytkownik

Bardzo się mylisz. Przydałby Ci się obóz, który jest nagrodą w tym konkursie. Na nim pan Darek bardzo fajnie tłumaczy, jak trzeba rozumieć te zadania. Potem okazuje się, że zadania są banalne, i więcej w nich logiki niż głupiego liczenia No a zrozumienie treści zadania to połowa rozwiązania, nie?Swistak pisze:I wiem, że w tym konkursie trzeba myśleć tak jak organizatorzy, a nie tak jak jest naprawdę.
pozdrawiam
- Swistak
- Użytkownik

A założysz się, że odpowiedź, że heksagon (sześciokąt foremny ma 6 przekątnych, ale ma także 3 i jeszcze 3) ma 3 przekątne jest wg nich błędna?? Zaznaczyłem tak z pełną świadomością treści zadania.
-
eDusia
- Użytkownik

nie rozumiem Cie teraz....mozesz zacytowac tresc zadania??
a co do wynikow, to sa juz, tylko w troche dziwnej formie:
: ]
a co do wynikow, to sa juz, tylko w troche dziwnej formie:
: ]
- Swistak
- Użytkownik

Co za radość. Pisałem 13 minut krócej, a te gostki i tak nie odkodowały mi 10-14 moich odpowiedzi, mimo, że wszystko starałem się zaznaczać starannie... Jestem pewien, że niektórych nie odkodowali. bo brakuje mi 1 litery w imieniu i nazwisku...
Maxymalnie można było mieć 80 pkt.
Maxymalnie można było mieć 80 pkt.
-
Żywy
- Użytkownik

spokojnie, nie można zawsze wygrywać, pogódź się z porażką...
13 minut krócej? a może 12 i 47 sekund co?
13 minut krócej? a może 12 i 47 sekund co?
- Swistak
- Użytkownik

Pogodziłem się, ale ten konkurs mnie po prostu wkurza. Wszedłem później, bo począkowo nie było dla mnie miejsca i zmierzyłem czas przez jaki rozwiązywałem i bylo 47:**, aic to możliwe, że 12 minut i 47 sekund . Btw z ust nauczyciela nigdy nie słyszałem o konkursach innych opinii niż łatwy/trudny, a tutaj od jednego słyszałem, że jednemu się nie podobał, bo były niedoprecyzowane pytania, a drugi trochę bardziej wprost, że po prostu jest głupi, bo jest tyle czasu, że się nie da zrobić wszystkiego (ja zrobiłem wszystko oprócz 1 zadania w te 13 minut krócej, ale i tak mi źle odkodowali ).
-
MagdaW
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
*Kasia, czy to Ty jesteś uczennicą pierwszą w województwie w tym konkursie w Twojej kategoii?
[ Dodano: 1 Kwietnia 2008, 12:19 ]
Co mam zrobić, jeżeli nie ma tego konkursu w mojej szkole, a chciałabym w nim startować (podobnie jest z innymi konkursami matematycznymi)?
[ Dodano: 1 Kwietnia 2008, 12:19 ]
Co mam zrobić, jeżeli nie ma tego konkursu w mojej szkole, a chciałabym w nim startować (podobnie jest z innymi konkursami matematycznymi)?
-
xan35
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Czy mógłbym prosić o zadania z 1 klasy liceum z poprzedniej edycji? jak tak to proszę przesłać mi je na maila: xan35@wp.pl
z góry dziękuję.
z góry dziękuję.
- Dolin
- Użytkownik

Ten konkurs to syf! 2 lata pod rząd brałem w nim udział, 2 lata pod rząd dostałem jakiś dyplomik. Zadania sa niejasne, bardziej na czytanie ze zrozumieniem i na farta, niż na logikę, nie wspominając o braku kartki na notatki .