zdolność kredytowa

Popyt, podaż, kapitalizacja, rynki finansowe. Mikroekonomia. makroekonomia, finanse itp...
Awatar użytkownika
MitS
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 23 razy

zdolność kredytowa

Post autor: MitS »

Witam!

chciałem się zapytać z jakiego wzoru można liczyć zdolność kredytową osoby, gdy ta np. chce wziąść kredyt na mieszkanie ?
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

zdolność kredytowa

Post autor: Lady Tilly »

Możesz skorzystać z
Podczas oceny zdolności kredytowej banki wyliczają kwotę tzw. dochodu dyspozycyjnego, czyli wolnego dochodu, który powstaje poprzez pomniejszenie wysokości uzyskiwanego dochodu o obciążenia finansowe takie, jak np. raty zobowiązań kredytowych, alimenty, pożyczki w zakładzie pracy, składki na ubezpieczenie, koszt utrzymania nieruchomości.
masz podane co dokładnie jest brane pod uwagę przy weryfikacji zdolności kredytowej klienta.
Awatar użytkownika
MitS
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 23 razy

zdolność kredytowa

Post autor: MitS »

hmmmm .... (nie)stety takich stron przejżałem juz setki, ale nie do konca mi o to chodzi.

powiem tak mam do napisania skrypt:
* kalkulator kredytowy (to mam juz napisane)
* kalkulator zdolności kredytowej

i potrzebuje wzoru matematycznego na obliczanie wyżej wymienionej zdolności kredytowej.

wiem że dla każdego banku inaczej sie liczy ale chciałbym mieć obraz jak taki wzór wygląd bo chciałbym go wykorzystac.

Pozdrawiam
Silhouette
Użytkownik
Użytkownik

zdolność kredytowa

Post autor: Silhouette »

Ale to ma byc kredyt konsumpcyjny czy dla przedsiebiorstw. Jesli dla przedsiebiorstw skorzystaj z modelu altmana tak chyba bedzie najprosciej
ODPOWIEDZ