Informatyka na MiMUW [Rekrutacja]
Czy ktoś wie jak jest przeliczany wskaźnik na informatykę na UW? Czy jest ktoś prócz mnie kto się tam wybiera??
Matma rozszerz 84% (słabo coś) i angol podstawa 91% , fizy rozszerz chyba tam nie biorą ale miałem 63%
Ostatnio zmieniony 1 lip 2007, o 16:55 przez asad-, łącznie zmieniany 1 raz.
- Plant
- Użytkownik

Wszystko było opisane podczas rejestracji, teraz nie pamiętam..
Znalazłem:
[ Dodano: 1 Lipca 2007, 18:10 ]
Wg tego wychodzi mi 88 punktów..
Znalazłem:
UW pisze:W postępowaniu kwalifikacyjnym dotyczącym kandydatów, którzy zdali tzw. „nową maturę”, uwzględnia się wyniki egzaminu maturalnego.
Wynik z matematyki (W0) jest brany z wagą 3/5, a wyniki z dwóch przedmiotów wskazanych przez kandydata (W1, W2) z wagami 1/5.
Na wynik każdego przedmiotu składa się wynik z części podstawowej z wagą 1/3 oraz wynik z części rozszerzonej z wagą 2/3.
Dla każdego przedmiotu obliczany jest wynik egzaminu pisemnego z tego przedmiotu wg wzoru:
Wj = (1/3)pj +(2/3)rj , j=0,1,2,
gdzie:
� pj jest procentową liczbą punktów uzyskanych w arkuszu poziomu podstawowego,
� rj jest procentową liczbą punktów uzyskanych w arkuszu poziomu rozszerzonego, w przypadku, gdy kandydat zdawał egzamin na poziomie rozszerzonym,
� rj = 0 w przypadku, gdy kandydat nie zdawał egzaminu na poziomie rozszerzonym.
Liczba PR punktów rekrutacyjnych kandydata z „nową maturą” wynosi:
PR = (3/5) W0 + (1/5)W1 + (1/5)W2 .
[ Dodano: 1 Lipca 2007, 18:10 ]
Wg tego wychodzi mi 88 punktów..
-
soku11
- Użytkownik

- Podziękował: 119 razy
Ja oprocz PW zlozylem rowniez na informatyke na UW Liczac teraz po wynikach (92-mat, 87-fiz, 78-ang) chociaz nie wiem czy z ang moge sobie policzyc (??) to wychodzi mi 88,738 pkt POZDRO
-
soku11
- Użytkownik

- Podziękował: 119 razy
Hehe nie z warszawskiej, niestety ( Myslicie ze mi wystarczy tyle pkt na infe na UW?? Na co sie tam kaldzie nacisk i co doszkalaja?? POZDRO
- faustus
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Nie jesteś bez szans.
Informatyka na UW, to na początku, przede wszystkim, matematyka. Potem jest więcej zagadnień czysto informatycznych, ale nie ma żadnych przedmiotów technicznych, typu teoria obwodów.
Informatyka na UW, to na początku, przede wszystkim, matematyka. Potem jest więcej zagadnień czysto informatycznych, ale nie ma żadnych przedmiotów technicznych, typu teoria obwodów.