Informatyka na UW

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o studiowaniu: co wybrać? jakie są warunki przyjęć? życie studenckie? Zajrzyjcie tutaj!
Fanik
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Informatyka na UW

Post autor: Fanik »

Witam
Mam takie zapytanie do was - czy jeśli wybiore kierunek Informatyka na UW to tam będą jakieś zajęcia z matematyki? Bo nie chciałbym samej infy mieć a mat to tez fajny przedmiocik
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 41 razy

Informatyka na UW

Post autor: natkoza »

oczywiście, że są..... kumpel mi kiedyś mówił o algebrze, troche analizy i takie tam... a dokładniej musiałabym dopytać
Awatar użytkownika
faustus
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Informatyka na UW

Post autor: faustus »

Rotfl. Pierwszy rok to głównie matematyka. Dwa semestry analizy matematycznej, dwa semestry algebry, dwa semestry matematyki dyskretnej, wstęp do teorii mnogości, logika, to wystarczająco dużo, żeby po pierwszym roku mieć dosyć, a potem są jeszcze metody numeryczne, teoria automatów, języków i obliczeń i przedmioty algorytmiczne, które są bardzo mocno matematyczne.
Fanik
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka na UW

no wreszcie jakies slowa otuchy na to wlasnie czekalem - czyli informatyka na UW bez dwoch zdan!!!
Finarfin
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 45 razy

Informatyka na UW

Post autor: Finarfin »

Fanik, ja tam siedzę na polibudzie wrocławskiej, mniej wspólnego ma to z uniwerkiem, ale powiem, że matmy się odechciewa Po co mi w zawodzie informatyka matematyka...niby do myślenia się przyda, no ale bez przesady

Wolałbym więcej z programowania for example mieć
Awatar użytkownika
neworder
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka na UW

Post autor: neworder »

Jeśli bardzo chcesz robić matmę, to po I roku mając dobre wyniki w nauce możesz przenieść się na JSIM i studiować równolegle matmę i infę.
Fanik
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka na UW

no właśnie kłopot jest w tym że ja nie wiem za bardzo jeszce co chciał bym robić.
matematyke w liceum to po prostu uwielbiałem, ale raczej po samej matematyce po studiach nie będzie za dużo ofert pracy (nauczycielem czy też pracownikiem w banku raczej nie chciiałbym być), bardziej interesuje mnie coś w stronę informatyki, programowania, no ale żeby też matematyki tym troche było :p
ODPOWIEDZ