Witam
Mam takie zapytanie do was - czy jeśli wybiore kierunek Informatyka na UW to tam będą jakieś zajęcia z matematyki? Bo nie chciałbym samej infy mieć a mat to tez fajny przedmiocik
Informatyka na UW
- faustus
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Informatyka na UW
Rotfl. Pierwszy rok to głównie matematyka. Dwa semestry analizy matematycznej, dwa semestry algebry, dwa semestry matematyki dyskretnej, wstęp do teorii mnogości, logika, to wystarczająco dużo, żeby po pierwszym roku mieć dosyć, a potem są jeszcze metody numeryczne, teoria automatów, języków i obliczeń i przedmioty algorytmiczne, które są bardzo mocno matematyczne.
-
Finarfin
- Użytkownik

- Podziękował: 45 razy
Informatyka na UW
Fanik, ja tam siedzę na polibudzie wrocławskiej, mniej wspólnego ma to z uniwerkiem, ale powiem, że matmy się odechciewa Po co mi w zawodzie informatyka matematyka...niby do myślenia się przyda, no ale bez przesady
Wolałbym więcej z programowania for example mieć
Wolałbym więcej z programowania for example mieć
- neworder
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Informatyka na UW
Jeśli bardzo chcesz robić matmę, to po I roku mając dobre wyniki w nauce możesz przenieść się na JSIM i studiować równolegle matmę i infę.
-
Fanik
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Informatyka na UW
no właśnie kłopot jest w tym że ja nie wiem za bardzo jeszce co chciał bym robić.
matematyke w liceum to po prostu uwielbiałem, ale raczej po samej matematyce po studiach nie będzie za dużo ofert pracy (nauczycielem czy też pracownikiem w banku raczej nie chciiałbym być), bardziej interesuje mnie coś w stronę informatyki, programowania, no ale żeby też matematyki tym troche było :p
matematyke w liceum to po prostu uwielbiałem, ale raczej po samej matematyce po studiach nie będzie za dużo ofert pracy (nauczycielem czy też pracownikiem w banku raczej nie chciiałbym być), bardziej interesuje mnie coś w stronę informatyki, programowania, no ale żeby też matematyki tym troche było :p