Ja byłem mile zaskoczony. Pierwsza część w miarę łatwa, w drugiej też dobrze mi poszło. Najłatwiejsze zadanie programistyczne, a baza wg mnie najgorsza :/
Z algorytmem szachowym przekombinowałem i trochę zawaliłem.
A jak Wam poszło?
Jakie wrażenia po informatyce??
- Jestemfajny
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Jak dla mnie to ta baza była prosta zrobiłem wszystko i zadanie z excelem też w miare:D
a programowanie było moze i proste ale jak dla mnie to nie było czasu bo to zostawilem na koniec:D
a programowanie było moze i proste ale jak dla mnie to nie było czasu bo to zostawilem na koniec:D
-
jasny
- Użytkownik

A mi nawet na wszystko starczyło czasu A z programem nie pomyślałem, zastosowałem brutalną metodę sprawdzania czy liczba jest pierwsza, zamiast sita Eratostenesa użyć... W związku z tym ostatni przedział mi prawię minutę liczyło...
- ADAM1234
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
heh, też zdawałem infe, ale nie wiem po co; wie ktoś może gdzie na studiach państwowych i w dodatku dziennych, na kierunku informatyka prowadzona jest rekrutacja w ten sposób, że matematyka jest dodawana do informatyki i suma punktów jest liczona a nie alternatywa jak to z reguły bywa
-
kuba.bobas
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Jak dla mnie pierwsza część super (ponad 30 powinno być), a drugą zrombałem. Trudna nie była ta druga, ale byłem troche na nerwach (z początku Acces mi się zrobał i byłem 0,5h w plecy )
Na uczelnie które rozpatruje nie biorą też infy (tzn. alternatywa: matma lub infa, albo wogóle bez infy) zdawałem tak dla siebie
Na uczelnie które rozpatruje nie biorą też infy (tzn. alternatywa: matma lub infa, albo wogóle bez infy) zdawałem tak dla siebie
-
Daniel_007
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Na UW na wydziale MIM przy rekrutacji sumują według jakiegoś wzoru punkty uzyskane na maturze z matematyki + dwóch innych przedmiotów czyli informatyka może się przydać.ADAM1234 pisze:heh, też zdawałem infe, ale nie wiem po co; wie ktoś może gdzie na studiach państwowych i w dodatku dziennych, na kierunku informatyka prowadzona jest rekrutacja w ten sposób, że matematyka jest dodawana do informatyki i suma punktów jest liczona a nie alternatywa jak to z reguły bywa
- setch
- Użytkownik

- Podziękował: 155 razy
Czy jak sie przygotowywaliscie do matury, zakladam ze tak, to uzywaliscie jakis zbiorow zadan, macie moze jakis do polecenia?