REKRUTACJA PW EITI - informatyka
-
sztuczne zęby
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Jeżeli chodzi o tytuły to po informatyce na MiNI masz magistra inżyniera, a tylko magistra to masz po matematyce na MiNI.
-
Reaper
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Myślałem o tym. Ale na MIMUW jest chyba jeszcze ciężej się dostać i ciężej utrzymać. Na forum na gronie są specjalne tematy porównujące jeżeli ktoś jest zainteresowany.
-
sztuczne zęby
- Użytkownik

Mam takie pytanie do Ciebie faustus, ? Czy uważasz, że po studiowaniu na politechnice nie dostanę dobrej pracy jako informatyk? Czy może chodzi Ci o wygrywanie jakichś szalonych konkursów? Bo ja nie rozumiem tej dziwnej logiki z marnowaniem...
-
Reaper
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
no to będziemy walczyć:) o miejsca.
Zęby- o ile ja zrozumiałem faustus mówił takim półżartem.
Co do znalezienia dobrej pracy. Jest praca dobra, lepsza i jeszcze lepsza. A po takich 'szalonych' konkursach jest najlepsza. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ale z drugiej strony wydaje mi się, że zarówno te konkursy jak i ta najlepsza praca wymagają zbyt wiele wysiłku i zdolności. Oczywiście są ludzie, którym się to podoba. Ktoś nazywał takich 'ambitni'.
Zęby- o ile ja zrozumiałem faustus mówił takim półżartem.
Co do znalezienia dobrej pracy. Jest praca dobra, lepsza i jeszcze lepsza. A po takich 'szalonych' konkursach jest najlepsza. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ale z drugiej strony wydaje mi się, że zarówno te konkursy jak i ta najlepsza praca wymagają zbyt wiele wysiłku i zdolności. Oczywiście są ludzie, którym się to podoba. Ktoś nazywał takich 'ambitni'.
-
sztuczne zęby
- Użytkownik

Ja jestem jeszcze niestety niezdecydowany, ale MiNI chyba ma największe szanse. A i tak myślę, że gdzie nie pójdę tam będzie dobrze.
-
Astrober
- Użytkownik

Najprawdopodobniej japrofesorq pisze:No to kto stawia mini informatyka jako priorytet???
A jeżeli chodzi o pracę to słyszałem, że nie ma problemów z jej znalezieniem już po dwóch, trzech latach nauki... Jednak ta uczelnia ma jakiś prestiż i pracodawcy wiedzą, że jej studentom można zaufać
- Plant
- Użytkownik

Jak narazie ja ustawiam MiNI jako priorytet.. Miejmy nadzieję że się spotkamy w październiku..
- faustus
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Z tym marnowaniem się, to oczywiście mówiłem półżartem.sztuczne zęby pisze:Mam takie pytanie do Ciebie faustus, ? Czy uważasz, że po studiowaniu na politechnice nie dostanę dobrej pracy jako informatyk? Czy może chodzi Ci o wygrywanie jakichś szalonych konkursów? Bo ja nie rozumiem tej dziwnej logiki z marnowaniem...
Dobrą pracę jako informatyk dostaniesz nawet po Politechnice Radomskiej, bo zapotrzebowanie jest ogromne. Za informatyków uważają się nawet administratorzy systemów po kursach dokształcających, informatyk informatykowi nie równy.
Na pierwszy rok informatyki na MIMUW przyjmowanych jest jakieś 150 osób, po pierwszym semestrze zostało w tym roku jakieś 120. To fakt, że trudno się utrzymać, ale też można więcej się nauczyć. Nie wszyscy wygrywają "jakieś szalony konkursy" i to nie jest głównym celem edukacji na tym wydziale. Najlepszą pracę poza tym trudno jest dostać tylko umiejąc świetnie programować, w informatyce najwięcej zarabiają managerowie i projektanci systemow.
Chodzi mi o to, że w praktycznych zastosowaniach informatyki nie zawsze, na pierwszy rzut oka widać, kto pisze gorsze programy a kto lepsze. Tym niemniej lepiej być informatycznym wirtuozem niż informatycznym weselnym grajkiem. Dlatego też dobrze uczyć się informatyki od wybitnych profesorów, jakich wielu można na MIM spotkać. Nie wiem po prostu, dlaczego tak odpuszczacie, z góry zakładając, że nie ma sensu się męczyć.
Oczywiście MiNI to też dobry wydział.
-
k_burza
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
ja jako priorytet ustawiam prawdopodobnie infę na EiTI, może jakoś uda mi się przepchnąć wychodzę z założenia że jak już się uda pójść od października to znaczy że powinienem tam pójść, następnie wybiorę marko, a potem się jeszcze zobaczy, można się na szczęście jeszcze trochę po zastanawiać.
Pozdrawiam wszystkich polibudziarzy
A jeśli chcecie poczytać opinii studentów o EiTI polecam grono:
Pozdrawiam wszystkich polibudziarzy
A jeśli chcecie poczytać opinii studentów o EiTI polecam grono:
Ostatnio zmieniony 23 maja 2007, o 16:10 przez k_burza, łącznie zmieniany 2 razy.