Witam,
Jestem tegorocznym maturzystą, zakładając, że zdam maturę z polskiego to może nawet zdam cały egzamin. Pojawia się problem wyboru uczelni. Docelowo miało to być SGH, jednak patrząc na moje szacunkowe wyniki matur to może mi zabraknąć kilka punktów dlatego pojawia się moje pytanie. Czy mogę zacząć po pierwszym roku matematyki na UW drugie studia (SGH), zrobić licencjat z matematyki, a następnie magisterkę z ekonomii?
Jaki szacujecie tegoroczny próg na UW (ja poszperałem w necie i przeliczyłem, że mogę liczyć mniej więcej na około 75% punktów [223/300]. Na starych listach dyskusyjnych wyczytałem też, że w roku 2006 było to 80/100 pkt, czyli dosyć sporo). Jak szacujecie w tym roku? prawdę powiedziawszy nie mam pojęcia o tym jak może ten próg wyglądać, więc nie nabijajcie się, jeżeli przyjmują każdego z ulicy, a ja mam 75% punktów i panikuję, że mnie nie przyjmą.
[rekrutacja 2007] UW - matematyka [MIM]
- faustus
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
[rekrutacja 2007] UW - matematyka [MIM]
Od drugiego roku można na MIM studiować drugi kierunek, ale studiując jednocześnie matematykę, to może nie być łatwe organizacyjne. Z tego, co donoszą mi znajomi, SGH w porównaniu z MIMem jest matematycznie wiele poziomów niżej, ale są tam trudności innego rodzaju, polegające na tym, że czasami trzeba się wykuć dużej ilości informacji na pamięć.daimyo pisze:Czy mogę zacząć po pierwszym roku matematyki na UW drugie studia (SGH), zrobić licencjat z matematyki, a następnie magisterkę z ekonomii?