Matura z jezyka angielskiego -rozsz
-
dzudoka
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Jak wam poszedl język angielski ? Ja mam narazie 24/32 pkt, i chciałbym porownać w waszymi wynikami.
-
ja_czyli_kluska
- Użytkownik

- Podziękował: 38 razy
-
Iron
- Użytkownik

Ja też mam 24/32 - wprawdzie szału nie ma, ale i tak całkiem nieźle . Na słuchaniu mi poleciały 4... i na gramie 4... A co do T/F to ja miałem nieodparte wrażenie, że komunikat był do uczestników, nigdzie nie słyszałem tego "they", no ale w transkrypcji jest...
-
soku11
- Użytkownik

- Podziękował: 119 razy
Hehe ja najprawdopodobniej bede mial 25 pkt z tej czesci. Tylko jak dla mnie to Rozumienie sluchanego tekstu powinno sie nazywac dedukcja w oparciu o rozumienie sluchanego tekstu... Wiekszosc rozumialem ale zawsze mialem spore watpliwosci w zaznaczeniu odpowiedzi ktora i tak pozniej sie okazala bledna :/ POZDRO
-
sztuczne zęby
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Ja tam soku11, zawsze rozumiem z 5 słów z całej wypowiedzi i na podstawie tego próbuje odpowiedzieć, więc straciłem sporo punktów na zadaniach ze słuchu i to na podstawie.
-
soku11
- Użytkownik

Hehe ja wlasnie nie mam problemow ze zrozumieniem Ale co mi to daje jak na rozszerzeniu slyszysz: "Na dworzu osoby siedza na 5 krzeslach tak ze nie ma krzesla pustego" a pytaja o to ile jest osob Nie powiedza ze jest ich piecioro bo niby byloby za latwo (chociaz nie jest bo sie strasznie pluja jak gadaja) ale to dla mnie stanowiloby dopiero ROZUMIENIE sluchanego tekstu a nie wymyslanie na podstawie wysluchanego tekstu POZDRO
-
sztuczne zęby
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
No to podziwiam.
Mi się nigdy języków obcych uczyć nie chciał i pewnie dlatego mam takie problemy. No i właściwie nie miałem gdzie nawet ćwiczyć słuchania tych nagrań. W szkole nauczycielka nie dość, że ślepa i głucha, to jeszcze co chwilę włączała pauzę i dawała swoje komentarze i od pierwszej klasy na angielskim robiłem wszystko oprócz uczenia się go i skończyłem jako lingwistyczny analfabeta.
Mi się nigdy języków obcych uczyć nie chciał i pewnie dlatego mam takie problemy. No i właściwie nie miałem gdzie nawet ćwiczyć słuchania tych nagrań. W szkole nauczycielka nie dość, że ślepa i głucha, to jeszcze co chwilę włączała pauzę i dawała swoje komentarze i od pierwszej klasy na angielskim robiłem wszystko oprócz uczenia się go i skończyłem jako lingwistyczny analfabeta.
-
soku11
- Użytkownik

Hehe ja w szkole tez praktycznie nie mialem listeninga dobrego. Wiekszosc rozumialem, gdyz ogladam sobie seriale i nieraz jak jest najnowszy odcinek trzeba ogladac bez napisow i jakos sie tak mniej wiecej rozumie POZDRO
- setch
- Użytkownik

- Podziękował: 155 razy
soku11, mam takie same problemy podczas cwiczen z rozumienia ze sluchu. Kiedys moja anglistka zrobila nam robna maturke, w tym rowniez listening, w ktorym bylo "Statysta wystepuje we wlasnych ubraniach" i do tego pytanie T/F "Czy statysta musi miec duzo ubran?"
-
janek1337
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
25,5 pkt z 32, wiec bedzie okolo 70% z calosci co uwazam za porazke
- szary_barca
- Użytkownik

u mnie 28/32 chociaż myślałem, że poszło gorzej przy przychylnym egzaminatorze może być około 90 i kto wie, czy nie więcej pkt niż z matmy (kto by pomyslał przed maturami...)