Matmix 2006/2007
-
*Kasia
- Użytkownik

- Podziękował: 62 razy
Matmix 2006/2007
Wydawało mi się, że takie artykuły powinny być poprawne ortograficznie, nawet jeśli dotyczą matematyki... ("Internet", a nie "internet")
-
*Kasia
- Użytkownik

- Podziękował: 62 razy
Matmix 2006/2007
Lorek, przejrzałam tą stronę i teraz sama nie wiem. Niedawno (niecały miesiąc temu) mieliśmy dyktando i polonistka stawiała ocenę niżej za "internet". Czyżby się tak szybko zmieniło?
Postanowiłam pobawić się przeglądarką i znalazłam takie coś:
Postanowiłam pobawić się przeglądarką i znalazłam takie coś:
http://so.pwn.pl/lista.php?co=internet pisze:# in•ter•net (samodzielna sieć lub fragment Internetu) -etu, -ecie
# In•ter•net (globalna sieć komputerowa) -etu, -ecie
- Lorek
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Matmix 2006/2007
U nas polonistka nie była pewna, ale sprawdziła i twierdzi, że obie są poprawne, tak samo mówił też Miodek w jednym z wywiadów, więc chyba to prawda
btw. trochę odbiegliśmy od tematu
btw. trochę odbiegliśmy od tematu
Matmix 2006/2007
Czy ma ktoś ostatnio jakieś nowsze informacje o finale od organizatorów? Niby mail z planem dnia finału jest jasny, ale jakby chcieli coś zmienić/dodać to trochę mnie martwi upadek serwerów pocztowych foof... już drugi dzień ani ja ani nikt z moich znajomych którzy mają tam konta nie może się zalogować - też to macie?
- szary_barca
- Użytkownik

Matmix 2006/2007
ja też ostatnio nie mogę się zalogować... ale są święta - myślę, że nawet jak będą jakieś zmiany to dopiero po nich
Matmix 2006/2007
Ale cisza przed burzą
Odezwijcie się. Jest jakaś giełda pytań?
Do zobaczenia jutro!
Odezwijcie się. Jest jakaś giełda pytań?
Do zobaczenia jutro!
Matmix 2006/2007
wszyscy zbierają siły przed finałem . A tak na serio to pewnie spora część już wylądowała w Wawie w tym schorinisku pttkowskim i nie bedą już pisać. Ja też już siedzę już w Warszawie, ale gdzie indziej. XL LO już zlokalizowałem.
Niech moc będzie z nami jutro, a szczególnie ze mną
Niech moc będzie z nami jutro, a szczególnie ze mną
-
palazi
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Matmix 2006/2007
No i już po finale A więc ponarzekam: chodzi głównie o to, że podczas pisania w sali w której pisałem (sala nr 9) kobieta nie ostrzegła 5 minut przed koncem ze za 5 minut konczymy (co podobno w innych salach miało miejsce) - przez co w trakcie przenoszenia swoich rozw. na karte odpowiedzi nagle usłyszałem: "odkładamy długopisy" i musiałem skonczyć,zdążyłem zaznaczyć pierwsze 17 zadań, a ostatnich 13 nie zaznaczyłem na karcie mimo że większość miałem zrobioną... ??: no comments
btw gratuluje zwycięzcom
btw gratuluje zwycięzcom
- szary_barca
- Użytkownik

Matmix 2006/2007
u nas gościów ostrzegła, ale i tak ci którzy wtedy zaczęli zaznaczać nie zdążyli zaznaczyć wszystkiego... ja sie za to zabrałem 15 minut przed końcem i czasu wystarczyło. spodziewałem się, że zadań nie będzie sie dało zrobić w wyznaczonym czasie... a tymczasem się udało, jednak jak się okazało - nie wszystkie dobrze (3 miejsce)
gratuluje wszystkim nagrodzonym (sobie też )
gratuluje wszystkim nagrodzonym (sobie też )