[studia] Uniwersytet Wrocławski
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
[studia] Uniwersytet Wrocławski
Osobom zainteresowanym rekrutacją śródroczną na studia I i II stopnia na kierunku matematyka na Uniwersytecie Wrocławskim przypominam, że do końca rejestracji elektronicznej zostały niecałe trzy dni.
Osoby, które chcą wziąć udział w tej rekrutacji, muszą zarejestrować się i wnieść opłatę rekrutacyjną do niedzieli 3 lutego 2019 r. do godziny 23:59.
Szczegóły:
JK
Osoby, które chcą wziąć udział w tej rekrutacji, muszą zarejestrować się i wnieść opłatę rekrutacyjną do niedzieli 3 lutego 2019 r. do godziny 23:59.
Szczegóły:
JK
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Myślisz o studiach matematycznych na Uniwersytecie Wrocławskim? Zapraszamy w sobotę 13 kwietnia na Dzień Otwartych Drzwi Instytutu Matematycznego UWr!
JK
JK
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 2 wrz 2017, o 01:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 6 razy
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Witam,
W roku 2019/2020 planuję zacząć studiować matematykę na UWr.
Mam pytanie w sprawie poziomu progu minimalnego aby na matematykę się dostać. Matury próbne z matematyki rozszerzonej piszę na około (70/90)%. Jednak nie potrafię rozwiązać zadań w stresie szybko i dobrze => na maturze może być różnie. Stąd moje pytanie czy matura zdana w następujących konfiguracjach wystarczy aby się dostać na matematykę?
A = matematyka pp/pr -> 90/60 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 168 punktów rekrutacyjnych
B = matematyka pp/pr -> 90/50 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 143 punkty rekrutacyjne
C = matematyka pp/pr -> 90/40 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 120 punktów rekrutacyjnych
D = matematyka pp/pr -> 90/30 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 100 punktów rekrutacyjnych
Wiem, że odpowiedź na powyższe pytanie będzie wróżeniem ze szklanej kuli, ponieważ próg zależy od wielu czynników. Jednak myślę, że bazując na progach ustalonych w latach ubiegłych których nie znam, można na moje pytanie odpowiedzieć.
Pozdrawiam!
W roku 2019/2020 planuję zacząć studiować matematykę na UWr.
Mam pytanie w sprawie poziomu progu minimalnego aby na matematykę się dostać. Matury próbne z matematyki rozszerzonej piszę na około (70/90)%. Jednak nie potrafię rozwiązać zadań w stresie szybko i dobrze => na maturze może być różnie. Stąd moje pytanie czy matura zdana w następujących konfiguracjach wystarczy aby się dostać na matematykę?
A = matematyka pp/pr -> 90/60 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 168 punktów rekrutacyjnych
B = matematyka pp/pr -> 90/50 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 143 punkty rekrutacyjne
C = matematyka pp/pr -> 90/40 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 120 punktów rekrutacyjnych
D = matematyka pp/pr -> 90/30 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 100 punktów rekrutacyjnych
Wiem, że odpowiedź na powyższe pytanie będzie wróżeniem ze szklanej kuli, ponieważ próg zależy od wielu czynników. Jednak myślę, że bazując na progach ustalonych w latach ubiegłych których nie znam, można na moje pytanie odpowiedzieć.
Pozdrawiam!
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Bez problemu.somerdeld_lo pisze:A = matematyka pp/pr -> 90/60 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 168 punktów rekrutacyjnych
Raczej bez problemu.somerdeld_lo pisze:B = matematyka pp/pr -> 90/50 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 143 punkty rekrutacyjne
Powinno się udać, ale może w drugiej turze. BTW, ten zestaw daje 118 punktów rekrutacyjnych.somerdeld_lo pisze:C = matematyka pp/pr -> 90/40 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 120 punktów rekrutacyjnych
Może tak, może nie. Rok temu by wystarczyło (oczywiście w drugiej turze), dwa lata temu - nie. No i ten zestaw daje tylko 93 punkty rekrutacyjne, więc zdecydowanie bliżej "może nie".somerdeld_lo pisze:D = matematyka pp/pr -> 90/30 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 100 punktów rekrutacyjnych
JK
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 2 wrz 2017, o 01:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 6 razy
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Wyniki brałem udostępnionego przez UWr kalkulatora jednego ze studentów: ... praktyczne ,Jan Kraszewski pisze:Bez problemu.somerdeld_lo pisze:A = matematyka pp/pr -> 90/60 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 168 punktów rekrutacyjnych
Raczej bez problemu.somerdeld_lo pisze:B = matematyka pp/pr -> 90/50 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 143 punkty rekrutacyjne
Powinno się udać, ale może w drugiej turze. BTW, ten zestaw daje 118 punktów rekrutacyjnych.somerdeld_lo pisze:C = matematyka pp/pr -> 90/40 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 120 punktów rekrutacyjnych
Może tak, może nie. Rok temu by wystarczyło (oczywiście w drugiej turze), dwa lata temu - nie. No i ten zestaw daje tylko 93 punkty rekrutacyjne, więc zdecydowanie bliżej "może nie".somerdeld_lo pisze:D = matematyka pp/pr -> 90/30 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 100 punktów rekrutacyjnych
JK
Dziękuję za odpowiedź
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Lepiej samemu policzyć - matematyk powinien radzić sobie bez kalkulatora (przynajmniej przy takich rachunkach... ).somerdeld_lo pisze:Wyniki brałem udostępnionego przez UWr kalkulatora jednego ze studentów: ... praktyczne ,
JK
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 2 wrz 2017, o 01:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 6 razy
[studia] Uniwersytet Wrocławski
Czy zna Pan może progi potrzebne do dostania się na Informatykę (wydział Fizyki), ten kierunek jest jak ninja. Wszyscy o nim mówią, a google milczy
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Na mój gust (którego nie należy traktować jako udokumentowane źródło wiedzy) na Wydział Fizyki i Astronomii przyjmują wszystkich chętnych, a różnie atrakcyjnie brzmiące nazwy kierunków mają sprawić, żeby w ogóle byli jacyś chętni.
JK
JK
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 2 wrz 2017, o 01:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 6 razy
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
W najgorszym przypadku będę miał 190 punktów. Oby wystarczyło na matematykę...
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 21 maja 2019, o 03:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 1 raz
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Jeśli w wyborze dla matematyki wybraliśmy rozszerzenie, to później w dodatkowym wyborze nie można wziąć podstawy?somerdeld_lo pisze:Wyniki brałem udostępnionego przez UWr kalkulatora jednego ze studentów: ... praktyczne ,Jan Kraszewski pisze:Bez problemu.somerdeld_lo pisze:A = matematyka pp/pr -> 90/60 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 168 punktów rekrutacyjnych
Raczej bez problemu.somerdeld_lo pisze:B = matematyka pp/pr -> 90/50 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 143 punkty rekrutacyjne
Powinno się udać, ale może w drugiej turze. BTW, ten zestaw daje 118 punktów rekrutacyjnych.somerdeld_lo pisze:C = matematyka pp/pr -> 90/40 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 120 punktów rekrutacyjnych
Może tak, może nie. Rok temu by wystarczyło (oczywiście w drugiej turze), dwa lata temu - nie. No i ten zestaw daje tylko 93 punkty rekrutacyjne, więc zdecydowanie bliżej "może nie".somerdeld_lo pisze:D = matematyka pp/pr -> 90/30 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 100 punktów rekrutacyjnych
JK
Kod: Zaznacz cały
http://kalkulator-punktow.herokuapp.com/
Dziękuję za odpowiedź
Ostatni przykład:
Matematyka[roz] = 30*2 = 60
Przedmiot do wyboru[mat[pod]] = 90*0.25 = 22.5
Angielski [pod] = 90*0.2 = 18
Suma = 60+22.5+18=100.5.
Matematyka[roz] = 30*2 = 60
Przedmiot do wyboru[mat[roz]] = 30*0.5 = 15
Angielski [pod] = 90*0.2 = 18
Suma = 60+15+18=93
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Ale Ty nic nie wybierasz. IRKA pobiera z KREM-u wyniki matur, a potem liczy wariant najkorzystniejszy dla kandydata.Hultaj_1 pisze:Jeśli w wyborze dla matematyki wybraliśmy rozszerzenie, to później w dodatkowym wyborze nie można wziąć podstawy?
JK
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 21 maja 2019, o 03:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 1 raz
Re: [studia] Uniwersytet Wrocławski
Czyli jednak ten zestaw daje 100, a nie 93?Jan Kraszewski pisze:Może tak, może nie. Rok temu by wystarczyło (oczywiście w drugiej turze), dwa lata temu - nie. No i ten zestaw daje tylko 93 punkty rekrutacyjne, więc zdecydowanie bliżej "może nie".somerdeld_lo pisze:D = matematyka pp/pr -> 90/30 , j. angielski pp/pr -> 90/30 => 100 punktów rekrutacyjnych
JK
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
[studia] Uniwersytet Wrocławski
Osobom pragnącym dostać się na licencjackie studia matematyczne na Uniwersytecie Wrocławskim przypominamy, że zostało jeszcze sześć dni na rejestrację w elektronicznym systemie rekrutacji i wniesienie opłaty rekrutacyjnej.
Szczegóły:
JK
Szczegóły:
JK