Problem Tygodnia #4

Historia, regulamin, zadania i oceny Konkursów oraz Ligi prowadzonej na Forum.
Liga
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 168
Rejestracja: 29 wrz 2006, o 18:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Forum Matematyka.pl

Problem Tygodnia #4

Post autor: Liga »

Udowodnij, że:

\[\int_{0}^{+\infty} \frac{\cos \pi x }{e^{2\pi\sqrt{x} }-1} \, \mbox d x=\frac{2-\sqrt{2}}{8}\]
Ostatnio zmieniony 18 gru 2017, o 11:00 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
maximum2000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 83
Rejestracja: 19 cze 2017, o 08:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ola
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 5 razy

Problem Tygodnia #4

Post autor: maximum2000 »

Czy można zobaczyć rozwiązanie?
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5749
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Re: Problem Tygodnia #4

Post autor: arek1357 »

ODPOWIEDZ