Kissing problem=Newton problem - lektura na poczatek

Poszukujesz książki z konkretnej dziedziny matematyki i nie wiesz, którą wybrać? Zadaj pytanie!
ldurniat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 10 lis 2010, o 11:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Pomógł: 1 raz

Kissing problem=Newton problem - lektura na poczatek

Post autor: ldurniat »

Szukam ksiazek ktore wprowadzilyby mnie do tego zagadnienia i pozwolily zrozumiec dowody a takze materialow ktore przyblizylyby mi to zagadnienie.

Opis problemu mozna znalezc pod linkiem:
Ostatnio zmieniony 10 sie 2011, o 09:29 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Awatar użytkownika
Quaerens
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2489
Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 439 razy
Pomógł: 181 razy

Kissing problem=Newton problem - lektura na poczatek

Post autor: Quaerens »



Na tej stronie są publikację, z których mógłbyś skorzystać. Z polskimi pozycjami będziesz miał raczej problem.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ