[Matlab] Zwiększenie zakresu wykresu

Mathematica, Matlab, Statistica, LaTeX i wszelkiego rodzaju oprogramowanie przydatne matematykowi w pracy. Miejsca w sieci poświęcone zagadnieniu.
lolo666
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 153
Rejestracja: 22 wrz 2017, o 20:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: City

[Matlab] Zwiększenie zakresu wykresu

Post autor: lolo666 »

Witam.
Chce poszerzyć zakres wykresu do np 300k Hz, bo obecnie wykres rysuje się do około 120kHz, nawet nie przecina się z osią OX, a chciałbym porównać z pomiarami w Excelu.
Mój kod:

Kod: Zaznacz cały

f=100000;
Q=2;
H0=-2;
w0=2*pi*f;

m = [1 w0/Q w0*w0];
l = [0 0 H0*w0*w0];
w = logspace(2,7);

h = freqs(l,m,w);
mag = 20*log10(abs(h));
phase = angle(h);
phasedeg = phase*180/pi;

Wyniki= [w/(2*pi) 
    mag 
    phasedeg];
wyn=Wyniki.'
Obecnie używam Matlaba w wersji R2020a. Z góry dziękuję za pomoc!
ODPOWIEDZ