Witam,
czy wiecie jak to zrobić :
tzn tekst na wysokości pomiędzy 2 linijkami i odsyłacz do niego z boku.
LATEX - warunek dla dwóch równań
-
- Użytkownik
- Posty: 22211
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy
Re: LATEX - warunek dla dwóch równań
$$\begin{cases} a<b\\a>b\end{cases}\quad \text{ o ile }\ a+b=5$$
a jak nie chcesz wąsów to
$$\begin{matrix} a<b\\a>b\end{matrix}\quad \text{ o ile }\ a+b=5$$
$$\begin{cases} a<b\\a>b\end{cases}\quad \text{ o ile }\ a+b=5$$
a jak nie chcesz wąsów to
$$\begin{matrix} a<b\\a>b\end{matrix}\quad \text{ o ile }\ a+b=5$$
$$\begin{matrix} a<b\\a>b\end{matrix}\quad \text{ o ile }\ a+b=5$$