\(\displaystyle{ \frac{\textcolor{#006400}{2}}{\textcolor{blue}{3 }}\frac{\textcolor{#006400}{←\text{licznik}}}{\textcolor{blue}{←\text{mianownik}}}}\)
Druga część zapisu, czyli \(\displaystyle{ \leftarrow licznik}\) i \(\displaystyle{ \leftarrow mianownik }\) ma być bez kreski ułamkowej.
Jakaś podpowiedź?
Dodano po 1 godzinie 5 minutach 18 sekundach:
Zapis w latex miało być
Zapis w lateXu
-
- Użytkownik
- Posty: 926
- Rejestracja: 24 paź 2011, o 01:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 75 razy
- Pomógł: 274 razy
Re: Zapis w laex
Coś takiego?
\(\displaystyle{ \frac{\textcolor{#006400}{2}}{\textcolor{blue}{3 }}{\textcolor{#006400}{←\text{licznik}} \above 0pt \textcolor{blue}{←\text{mianownik}}}}\)
\(\displaystyle{ \frac{\textcolor{#006400}{2}}{\textcolor{blue}{3 }}{\textcolor{#006400}{←\text{licznik}} \above 0pt \textcolor{blue}{←\text{mianownik}}}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3247 razy
Re: Zapis w lateXu
Tu wygląda dobrze, ale w GeoGebrze wyświetla mi tylko ułamek i ←mianownik
Dodano po 18 minutach 28 sekundach:
Drugą część zapisałam jako macierz i pasuje.
Dzięki.
\(\displaystyle{ \frac{\textcolor{#006400}{2}}{\textcolor{blue}{3}}\begin{array}{}\textcolor{#006400}{←\text{licznik}} \\\textcolor{blue}{←\text{mianownik}} \end{array}}\)
Dodano po 18 minutach 28 sekundach:
Drugą część zapisałam jako macierz i pasuje.
Dzięki.
\(\displaystyle{ \frac{\textcolor{#006400}{2}}{\textcolor{blue}{3}}\begin{array}{}\textcolor{#006400}{←\text{licznik}} \\\textcolor{blue}{←\text{mianownik}} \end{array}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 926
- Rejestracja: 24 paź 2011, o 01:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 75 razy
- Pomógł: 274 razy
Re: Zapis w lateXu
W GeoGebrze jest to inaczej zaimplementowane. Kod poniżej zadziała:
\(\displaystyle{ \displaystyle{ \frac{\textcolor{#006400}{2}}{\textcolor{blue}{3 }}{\textcolor{#006400}{←\text{licznik}} \atop \textcolor{blue}{←\text{mianownik}}}}}\)
\(\displaystyle{ \displaystyle{ \frac{\textcolor{#006400}{2}}{\textcolor{blue}{3 }}{\textcolor{#006400}{←\text{licznik}} \atop \textcolor{blue}{←\text{mianownik}}}}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 576
- Rejestracja: 2 lut 2012, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Radom
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 64 razy
Re: Zapis w lateXu
A nie lepiej by to wyglądało, gdyby strzałeczki były w jednej osi poziomej (wyrównane jedna pod drugą)?
-
- Użytkownik
- Posty: 926
- Rejestracja: 24 paź 2011, o 01:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 75 razy
- Pomógł: 274 razy
Re: Zapis w lateXu
\(\displaystyle{ \frac{\textcolor{#006400}{2}}{\textcolor{blue}{3 }}{\textcolor{#006400}{←\text{licznik} \qquad } \atop \textcolor{blue}{←\text{mianownik}}}}\)